OBITELJSKE VEZE

Nezaboravna zvijezda 80-ih! Blažen među ženama morao je ponovno naučiti hodati!

Glumac Michael J. Fox, zvijezda ‘Obiteljskih veza‘ i ‘Povratka u budućnost‘, već se tri desetljeća nosi s posljedicama Parkinsonove bolesti, a operirao je i tumor kralježnice.

Na godišnju gala svečanost svoje humanitarne zaklade glumac Michel J. Fox, zvijezda serijala "Obiteljske veze" koji je obilježio povijest malih ekrana osamdesetih, stigao je teško se krečući u društvu svojih najvažnijih žena.

Zbog posljedica Parkinsonove bolesti s kojom se nosi već tri desetljeća, ali i operacije tumora na kralježnici prije četiri godine, morao je ponovno naučiti hodati, ali se ne predaje. Cilj njegove privatne zaklade je pomoć oboljelima od Parkinsona i njihovim obiteljima, jer ta bolest traži izniman angažman najbližih 24 sata svakoga dana, ali i pronalazak inovativnih lijekova koji će ublažiti i prevenirati njezine posljedice.

image

Michael J. Fox sa suprugom Tracy Pollan, kćerima Schuyler i Aquinnah, te sinom Samom

AFF-USA/SHUTTERSTOCK

U autobiografiji "No Time Like the Future" (Nema vremena za budućnost) opisao je koliko je zahvalan supruzi Tracy Pollan, koju je upoznao na setu "Obiteljskih veza" u doba svoje najveće slave, kad je i zaradio veliku većinu svog osobnog bogatstva, čija se vrijednost procijenjuje na 70 milijuna dolara.

image

Glumci Michael J. Fox i Christopher Lloyd zvijezde su filmskog hit serijala ‘Povratak u budućnost‘

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

"Moj optimizam i želja za životom temelje se na zahvalnosti, a iz zahvalnosti slijedi prihvaćanje vlastitog stanja i situacije u kojoj se nalazim. Sretan sam jer živim okružen ljubavlju i pažnjom, ali to ne znači da nastojim sebi i drugi pomoći koliko god mogu. Bolest za mene nije kazna ili pokora, nego izazov: u krizi i na muci se poznaju junaci. A svaki mali korak naprijed moja je velika pobjeda", izjavio je glumac.

image

Christopher Lloyd i Michael J. Fox ponovno su se susreli početkom listopada ove godine u New Yorku

ERIK PENDZICH/SHUTTERSTOCK

Sa suprugom Tracy Pollan koja mu se potpuno posvetila podigao je sina Sama, te kćeri Aquinnah i Schuyler, blizanke, te Esmé.

"Moj je život sada miran i staložen, a zapravo se stvarno dobro zabavljam u društvu svojih najmilijih. Zdravim ljudima to možda zvuči čudno i mnogi mi ne vjeruju, ali ja volim život. Volim biti sa svojom obitelji. Volim biti s Tracy. Volim što više ne radim puno beskorisnih stvari na koje sam prije gubio vrijeme, jer za to nemam energije ni vremena”, zaključio je.

image

Obitelj mu je najveća podrška

AFF-USA/SHUTTERSTOCK
Linker
18. travanj 2024 01:20