U prolazu u Zagrebu

Natali Dizdar otkrila nam je planove za vjenčanje: ‘Bit će drugačije, na malom hrvatskom otoku‘

Glazbenica se iz Francuske gdje živi sa zaručnikom nakratko vratila u Hrvatsku, gdje će održati koncerte i promovirati novi singl. Iako joj je ljeto bilo zaposleno, s partnerom je doživjela i posebno romantične trenutke.

Jedna od najcjenjenijih pjevačica mlađe generacije Natali Dizdar nakratko se vratila u Zagreb, a povod je njen koncert u Zagrebu kojeg priprema u klubu Peti kupe. Otkrila nam je da joj je povratak u Zagreb uvijek drag, jer koliko god putuje i mijenja adresu, tu će uvijek imati dom. Natali je jedno vrijeme živjela u Londonu, no otkrila nam je da je bazu ipak preselila - nešto južnije.

"Trenutno živim na relaciji Francuske i Hrvatske. Najviše vremena provodim u Marseilleu, a kad sam u Hrvatskoj onda sam ili u Zagrebu ili negdje u Dalmaciji", otkrila nam je Natali Dizdar.

image

Natali Dizdar nastupa u Petom kupeu

VEDRAN PETEH CROPIX

Sada je u Zagreb došla ‘u špicu‘ jer osim koncerta u subotu 22. listopada promovira i novi singl. No i ljeto joj je bilo radno, dosta je putovala zbog koncerata, a između njih posjetila je svoje domove na različitim adresama.

"U Zadru ispijam kave s prijateljicama, a u Zagrebu imam jedan strukturirani život i zapravo najviše vremena u zadnjih par mjeseci provodim u studiju. U London trenutno idemo samo u posjet. Općenito volim dinamiku velikog grada, svakodnevice u gradovima kao što su London, Marseille, New York pa i Zagreb, a opcija Zadra i Dalmacije je tu uvijek za opuštanje", objasnila nam je svoju dinamiku stanovanja glazbenica i geštalt psihoterapeutkinja.

Ovog je ljeta izbacila još jedan hit - "Zadnji dani ljeta" - kojeg će zagrebačka publika moći prvi put čuti uživo, ali otkriva da s bendom sprema i brojne druge (eksperimentalne) kombinacije koje ih trenutno zabavljaju.

Iako je u pjesmi savršeno opjevala tu melankoliju zbog kraja ljeta, kaže, sama nema s tim problema. "Meni ljeto traje puno duže s obzirom na to da sam iz Dalmacije, a i sad sam na južnoj obali Francuske pa mi je zbog toga i taj prijelaz u jesen nekako blag i zapravo ga i ne osjetim. Ali da, zadnji dan ljeta u pjesmi je poistovjećen s krajem jedne ljetne ljubavi i melankolijom zbog povratka u normalne svakodnevne živote", kazala je.

Natali već dugo godina ne osjeća ni melankoliju zbog kraja ljetne ljubavi, a razlog je sretna veza s francuskim brokerom Williamom Pergeom, za kojeg se ovog srpnja i zaručila. Kaže bilo je spontano i romantično, a taj sretan trenutak nije mogla sakriti od javnosti. Iako isprva nisu imali ideje ni konkretnih planova gdje će se vjenčati, do jeseni se i to promijenilo.

image

U srpnju se zaručila za dugogodišnjeg dečka Williama

VEDRAN PETEH CROPIX
image

Vjenčanje neće biti klasično, ali bit će romantično

VEDRAN PETEH CROPIX

"Kako stvari za sad stoje bit će u Hrvatskoj, na jednom malom otoku, ali o tome razmišljamo više kao o tulumu za prijatelje i najužu obitelj, a ne klasičnom vjenčanju", otkrila nam je Natali Dizdar.

Iako imaju obitelj u dvije države i prijatelje na više kontinenata, a trenutno žive u Francuskoj - odlučili su za samo jedan obred i to na Jadranu. "Živimo u Francuskoj trenutno, ali mislim da će jedna svadba biti sasvim dovoljna. Ionako će većina ljudi morati putovati, što iz drugog grada, države, kontinenta, tako da je to već samo po sebi zahtjevno organizirati - jednom", iskrena je Natali.

"Ja zapravo ne volim klasična vjenčanja tako da, kao što sam već spomenula, koncept će biti malo drugačiji. Muzika, lokacija, hrana, aktivnosti… Pokušat ćemo sve integrirati u prirodu da bude opušteno, autentično i romantično", dodaje.

image

Prije idućeg ljeta, Natali sprema još mnogo glazbenih novosti

VEDRAN PETEH CROPIX

A prije idućeg romantičnog ljeta, Natali ima brojne poslovne planove, nakon zagrebačkog koncerta slijedi onaj u Splitu. 28. listopada svira u klubu Plan B. Uskoro izlazi novi i posljednji singl "Prolazi sve" projekta BETI. U studiju završava svoj samostalni album, ali i projekt s bendom Porto Morto. "Dakle, najprije koncerti, pa nove pjesme, ali i zanimljive suradnje o kojima ćemo nešto više otkriti krajem godine", zaključila je Natali Dizdar.

Linker
25. travanj 2024 12:33