NE PONOVILO SE

Nakon velike drame! Mario Pašalić oporavio se od teške operacije, ovih dana ima dva razloga za slavlje

Napadač talijanskog kluba Atalanta oporavio se od operacije preponskog sklopa mišića zbog kojeg je mjesec i pol dana bio na kućnoj njezi, a povratak na nogometne stadione obilježio je puhajući u rođendanske svjećice

Nije teško pogoditi što si je Mario Pašalić zaželio za 26. rođendan koji je proslavio prošli tjedan. Nakon drame u prosincu, kada je zbog nesnosnih bolova hitno završio na operacijskom stolu, po drugi se put u životu uvjerio se da je zdravlje najvažnije.

Popularni Splićanin i bivši Hajdukovac već je, naime, jednom bio u sličnoj situaciji.

Godinu prije nego što je postao dio prve momčadi „bilih”, mjesec i pol dana je ležao u bolnici. I tada nije odmah znao što mu je, a prve liječničke prognoze bile su toliko poražavajuće da su mu rekli da se više neće moći baviti nogometom.

- Sumnjali su na hepatitis i mononukleozu jer sam u bolnici završio zbog opće slabosti organizma. Prvo me zaboljelo desno rame pa kuk, a dva tjedna imao sam temperaturu 38 stupnjeva. Na kraju mi je dijagnosticirana bakterija stafilokok, koja u slučaju da ne izlječi na vrijeme, može izazvati zatajenje srca – ispričao je svojedobno Mario za Gloriju.

Čitajte i: Vatreni poručuju: Ostanite kod kuće, koronavirus nije igra

Ništa manja drama za talentiranog nogometaša, koji je odrastao u Kaštel Gomilici, nije bila ni operacija krajem prošle godine.

Bolovi su ga uhvatili tijekom odmora u Hrvatskoj, a iako je već neko vrijeme imao problema s preponskim sklopom, pobojao se da nije u pitanju nešto ozbiljnije. Nakon što je u Splitu hitno potražio liječničku pomoć, vratio se u Italiju gdje je operiran u privatnoj klinici u Milanu.

Tijekom oporavka najveća podrška bila mu je godinu dana mlađa supruga Marija, njegova mladenačka ljubav s kojom će u lipnju proslaviti drugu godinu braka. No, želje za što brži oporavak slali su mu i kolege, među kojima i nekadašnji junak Svjetskog prvenstva u Rusiji, zadarski golman Danijel Subašić. - Brz oporavak Marione – napisao mu je Danijel, koji mu je među prvima i čestitao 26. rođendan.

Najbolji rođendanski dar Mario je, pak, dobio od liječnika. Malo prije nego što je sa suprugom u njihovom talijanskom domu u Bergamu ugasio svjećice na slavljeničkoj torti, dobio je dozvolu da počne s treninzima, a taj je sretan trenutak podijelio sa svojim obožavateljima. - Konačno! Vratio sam se – poručio im je Mario.

Linker
18. travanj 2024 22:35