Ostao bez sina, kćeri i prve supruge

Najveću životnu tragediju Biden nije zaboravio! Na grobu voljenog sina potražio je snagu

Američki predsjednički kandidat Joe Biden danas je sa suprugom Jill posjetio grob svog preminulog sina Beaua. Nekadašnji državni odvjetnik Delawarea preminuo je prije pet godina - uslijed mukotrpne borbe s glioblastomom.

Veliki dani u životu predsjedničkog kandidata na izborima u SAD-u, no Joe Biden ni danas, na izborni dan, nije propustio posjetiti grob svog voljenog sina. Naime, potencijalni budući predsjednik SAD-a kroz život je doživio nekoliko tragedija, no zasigurno je najveća ona koja mu je bila i ostala najteža. Njegov voljeni sin Beau preminuo je prije pet godina, uslijed borbe s teškom bolesti.

Da bi se shvatili razmjeri privatne tragedije Joea Bidena, treba otići daleko u prošlost. 1966. godine Biden je tek diplomirao pravo, a osim time, mogao se pohvaliti privatnim postignućem, bio je ludo zaljubljen u Neiliu Hunter. Vjenčali su se 1966. godine, a ubrzo su zatim postali roditelji djevojčice i dva dječaka.

image
Kada je prošle godine govorio o sinu tijekom intervjua, Biden nije mogao sakriti suze.
SAUL LOEB/AFP/PROFIMEDIA

Obiteljska sreća naglo je i okrutno prekinuta kada su Bidenova supruga i kćer poginule u tragičnoj prometnoj nesreći

Stigla je najprije Naomi, a potom sinovi Beau i Hunter. Obiteljska sreća sa suprugom i troje djece nije dugo trajala. Bidenova voljena supruga s djecom je otišla povodom božićnih blagdana kupiti jelku te otići po sitnice koje im nedostaju da bi proveli sretne i ugodne praznike. Na povratku se dogodilo nezamislivo.

Kamion se zaletio u automobil koji je vozila Neilia. Bidenove supruga i kćer poginule su na mjestu, a on je preko noći ostao udovac - s dva mala dječaka, koja su u nesreći bila teško ozlijeđena. Poslije smrti supruge i jednogodišnje im kćeri, Biden se posvetio sinovima - Beau i Hunter bili su mu centar svijeta, sve dok mu u život godinama kasnije nije ušetala profesorica Jill Jacobs.

image
Supruga Jill uz njega je u svemu, a tijekom predizborne kampanje aktivno je i zdušno bodrila svog supruga.
JEREMY HOGAN/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Nova ljubav sa suprugom Jill donijela mu je utjehu nakon tragedije

Profesorica engleskog jezika i književnosti vjenčala se krajem sedamdesetih godina za Bidena, preuzela je brigu o dva dječaka, a usto je 1981. obitelji stigla kćer Ashley. U međuvremenu je Jill doktorirala te planira raditi čak i ako postane prva dama SAD-a.

Život je otad bio ljepši, a Biden je nastavio graditi karijeru, sretan uz obitelj koja se drži zajedno. No, novi udarac uslijedio je dok je bio potpredsjednik svjetske velesile. Njegovom sinu Beau dijagnosticiran je zloćudan tumor na mozgu. Državni odvjetnik savezne države Delaware sedam je godina bolovao od bolesti tijekom koje je podvrgnut dvjema operacijama, a potom i prošao i kroz agresivne terapije. Činilo se da će one uroditi plodom, no Beau Biden je podlegao glioblastomu u 46. godini života.

image
U najtežim danima, Joe Biden je imao podršku svog nekadašnjeg šefa - Baracka Obame. Na sprovodu Beaua Bidena, Obama je kroz suze održao govor i dao podršku svom suradniku i prijatelju.
SIPA USA/DDP USA/PROFIMEDIA

Gubitak sina duboko ga je pogodio, no Biden se ne predaje nikada

Njegov otac Joe svakog je dana poslije posla, a treba napomenuti da je tada bio najbliži suradnik Baracka Obame, odlazio sinu u bolnicu i s njim provodio posljednje trenutke. Gubitak voljenog sina duboko ga je pogodio, no nije se Biden predao. Danas je u utrci za 46. predsjednika SAD-a, a sinu je odao počast pojavivši se na njegovom grobu.

"Postignuća se ne mjere nizanjem uspjeha nego brzinom kojom ćete ustati nakon poraza", omiljena je Bidenova uzrečica - a on je živi dokaz njezine istinitosti.

Čitajte i:

Životna priča omiljenog demokrata! Joe Biden u mladosti tragično izgubio suprugu i kćer, a kasnije i sina

Nova zvijezda američke politike: Priča žene koja bi mogla postati prva potpredsjednica Afroamerikanka

Linker
18. travanj 2024 00:57