ISPISALA POVIJEST

Najstarija je Miss Universe, a zbog njenog krivog poteza svi misle da je pobjeda namještena

Teksašanka R‘bonney Nola Gabriel osvojila je krunu čija se vrijednost procijenjuje na više od pet milijuna dolara.

Njezin izbor pratila su mnoga osporavanja, a druga pratilja Andreína Martínez iz Dominikanske Republike nije se mogla prisiliti niti na lažni osmijeh kad je Teksašanka R‘Bonney Gabriel ponijela krunu svjetske Miss Universe.

No, sve kontroverze o svojoj pobjedi kojom se 28-godišnja Amerikanka upisala u povijest jednog od najvažnijih natjecanja za izbor ljepote, potaknula je sama. I to prvim krivim potezom.

Svega nekoliko sati nakon što je okrunjena za Miss Universe 2022. glavni sponzor natjecanja objavio je, naime, video pobjednice izbora u svom luksuznom spa centru, gdje su se pobrinuli i za njezinu frizuru.

image

R‘bonney Gabriel s pratiljama Amandom Dudamel i Andreínom Martínez

JASON KEMPIN/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Pobijedila je prije manje od jednog dana, a već je dobila odmor od sponzora", "Mora da se šalite se?", "Ovo je neugodno", "Je li ovo dokaz da je sve namješteno?", tako su glasili negativni komentari na društvenim mrežama, pa se na kraju morala oglasiti i sama R‘Bonney Gabriel koja je ustvrdila da je zaštitno lice i brend ambasadorica postala mnogo ranije.

"Nisam jedina. Bilo je puno slučajeva kada su nositeljice titule uoči izbora snimile sponzorske kampanje koje su plasirane nakon natjecanja. To je i moj slučaj, jer sam sponzorski ugovor potpisala nakon što sam izabrana za Miss Teksasa, a i video je snimljen unaprijed i objavljen nakon što sam pobijedila", objasnila je.

Po zanimanju je modna dizajnerica, odrasla je u šesteročlanoj obitelji filipinskog emigranta iz Manile koji je oženio Amerikanku i s njom dobio četvero djece, a premda je njezin otac diplomirao psihologiju na Sveučilištu u Hustonu radi kao automehaničar u vlastitoj radionici.

image

Najstarija je Miss Universe u povijesti tog izbora

JOHN NACION/SHUTTERSTOCK

R‘Bonney Gabriel, pak, osim u modi uživa u umjetnosti, sportu i putovanjima, a još kao 15-godišnjakinja je, kaže, znala da želi postati modna dizajnerica. Diplomirala je na sveučilištu North Texas, vodi svoju tvrtku i brend R‘Bonney Nola, te se zalaže za održivost i recikliranje.

Jedna od prvih protokolarnih dužnosti bio joj je posjet njujorškom Empire State Buildingu s kojeg se pruža najfascinantniji pogled na američku metropolu. Na vrh zgrade od 102 kata, čija je visina 380 metara, stigla je s krunom čija se vrijednost procjenjuje na vrtoglavih 5,1 milijuna eura.

image

Misica je posjetila njujorški neboder Empire State Building

JOHN NACION/SHUTTERSTOCK

Uručila joj ju je Anne Jakrajutatip, vlasnica licence za izbor Miss Universe koja je prava kupila lani za 20 milijuna dolara. Hrvatska predstavnica Arijana Podgajski, podsjetimo, nije se plasirala u polufinale, no veseli je što je bila dio svjetskog izbora za Miss Universe.

"Pobjednici čestitam na uspjehu i želim joj nezaboravnu godinu, postati Miss Universe je velika stvar!", izjavila je Arijana Podgajski.

Linker
25. travanj 2024 18:29