Gala koncerti

Na turneju iz učionice: Dok ne nastupa s rock legendama, Dino Jelusić ima sasvim ‘obično‘ zanimanje

Zagrebački pjevač, koji se proslavio kao prvi pobjednik Dječje Eurovizije, danas je roker koji karijeru gradi samostalno i u dva megabenda.

Proslavio se kao dijete, član je dva benda - Whitesnake i Trans-Siberian Orchestra, inozemnu karijeru gradi pjesmama pod vlastitim imenom, a u srednjoj Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju trenutačno predaje glazbenu umjetnost. Zagrebački pjevač, glazbenik i skladatelj Dino Jelusić (29) koji je pandemiju iskoristio, kaže, na najbolji mogući način - uloživši znanje i energiju u obrazovanje novih generacija i pišući autorske pjesme koje sa svojim novim bendom Jelusick.

Mladi pjevač nastupio je na gala showu Rock The Opera u Dvorani Vatroslava Lisinskog u petak, 22. listopada, a već dan kasnije sprema se za spektakl u Cankarjevom domu u Ljubljani.

image
Prvi koncert s Whitesnakeom Dino će održati u svibnju 2022. u Dublinu.
BRUNO KONJEVIC/CROPIX

Svijet ga je upoznao kao 11-godišnjeg pobjednika dječjeg Eurosonga, prvog u njegovoj povijesti. Nedavno je postao sedmi, najmlađi član britanskog sastava Whitesnake, čiji je klavijaturist i prateći vokal na oproštajnoj svjetskoj turneji koja započinje u svibnju iduće godine. S Davidom Coverdaleom i ekipom će 4. lipnja u Stockholmu proslaviti 30. rođendan, a paralelno je član i benda Trans-Siberian Orchestra s kojim krajem godine kreće na američku turneju. U glazbenu povijest upisali su se kao jedini sastav koji u 25 godina karijere nije nastupio u koncertnoj dvorani manjoj od arene: njihove nastupe prati između 15 i 20 tisuća gledatelja.

Čitajte i: Dobrodošao među legende! Dino Jelusić pridružio se članovima jedne od najvećih svjetskih rock grupa

Posao života

"Nevjerojatan je osjećaj čuti glas Davida Coverdalea na telefonu koji me pozvao da se pridružim Whitesnakeu nakon što je čuo moje izvedbe na Youtube kanalu. Upoznali smo se preklani kad sam im s bivšim sastavom Animal Drive bio predgrupa na nekoliko koncerata", priča Jelusić, koji 18. travnja mora biti na okupljanju Whitesnakea u Los Angelesu odakle početkom svibnja lete za Europu - prvi koncert zakazan je u Dublinu 8. svibnja.

Sve te obaveze još su mu daleka budućnost, a sadašnjost su mu učenici srednje Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju u Zagrebu kojima predaje glazbenu umjetnost. U školi se zaposlio zbog pandemije koronavirusa nakon što su mu preko noći otkazani svi dogovoreni nastupi, a Jelusić, glazbeni pedagog s diplomom Muzičke akademije, nije navikao sjediti besposlen pa je posao prvi put potražio u struci.

image
Dino Jelusić trenutno predaje glazbeni u srednjoj Školi za grafiku, dizajn i medijsku produkciju.
MARKO MISCEVIC/CROPIX

Kakav je profesor, koga susreće u zbornici, što je njegov sportski izazov za Bornu Ćorića, zašto je na Rabu prespavao na ulici - kao i još mnoge nepoznate detalje o pjevačkoj i glazbenoj zvijezdi iz Zagreba - čitajte u novom broju magazina Gloria, uz koji vam poklanjamo Lesnina XXXL magazin ‘Kreativni dom’ s kuponima za povoljniju kupnju i kupone s popustima za shopping u Tower centeru Rijeka!

image
GLORIA
Linker
19. travanj 2024 01:06