zla kob

Mračni dani velike zvijezde: ‘Svi su mislili da uživam u slavi i bogatstvu, a ja sam živjela u paklu‘

U očima javnosti uspješna i slavna, američka zvijezda u nedavno prikazanom dokumentarcu ‘Ples s vragom’ otkriva da je u privatnom životu bila rastrgana traumama zbog silovanja i bijeg od stvarnosti tražila u drogi te zamalo umrla.

- Svi su mislili da uživam u slavi i bogatstvu, a ja sam živjela u paklu, kaže američka pjevačica i glumica Demi Lovato (28) u dokumentarnom serijalu “Ples s vragom”, u kojem otkriva sve o svojoj borbi s ovisnošću i poremećajima u prehrani, mentalnim problemima i seksualnom zlostavljanju.

Film je premijerno prikazan na festivalu SXSW, jednoj od najvećih svjetskih smotri glazbenih i interaktivnih filmova, koja se od 1987. svakog ožujka održava u Austinu u Teksasu.

- Zahvalna sam što sam živa. Bila sam korak do smrti kada sam se predozirala. Liječnici su mi rekli da me ne bi spasili da su me u bolnicu dovezli samo pet ili deset minuta kasnije - prisjetila se Lovato srpnja 2018., kada je nakon godina drogiranja umalo prešla kobnu granicu. U mnogo mračnih dana koji su joj život pretvorili u pakao, to je bio trenutak kada je dosegnula dno.

S 15 je već bila zvijezda

Rođena 1992. u gradu Albuquerque, u obitelji bivše cheerleaderice Dianne De La Garze i glazbenika Patricka Martina Lovata, karijeru je započela već kao desetogodišnjakinja, ulogom u dječjem TV serijalu “Barney & Friends”. Simpatična curica zaraznog osmijeha, koja jednako dobro pleše, svira i glumi, postala je miljenica publike već s petnaest godina kada je glumila u Disneyjevom filmu “Kamp Rock” i TV serijalu “Sonny ostvaruje svoje snove”.

image
Demi Lovato u showbiznis se probila s oko deset godina.
J28/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Šokantno otkriće Demi Lovato: 'Diler me silovao kad sam se predozirala i ostavio da umrem

Paralelno je razvijala i glazbenu karijeru, a njezin debitantski singl “This Is Me” ušao je u Top 10 najslušanijih pjesama u SAD-u. No, iako se činilo da je ostvarila snove o uspjehu, Lovato je živjela u noćnoj mori.

- Djevičanstvo sam izgubila silovanjem kada sam imala 15 godina - ispričala je.

- Započinjali smo vezu, ali odmah sam momku dala do znanja da se ništa neće dogoditi. On nije mario. Pokušala sam to opravdati tako što sam krivnju prebacila na sebe jer sam s njim dobrovoljno otišla u sobu.

Iako u dokumentarcu nije otkrila tko je osoba koja ju je silovala, dala je naslutiti da je to netko s kim je surađivala dok je snimala Disneyjeve filmove i TV serijale. Najžalosnije je što nitko nije reagirao iako nije šutjela, već je sve prijavila.

Silovatelj nije bio kažnjen

- Rekla sam da me netko napastovao, ali taj nije snosio nikakve posljedice. Nije izgubio čak ni ulogu u filmu. Eto, to je moja #MeToo priča. Trauma od seksualnog napastovanja, pojačana osjećajem krivnje i nesposobnosti društva da kazni počinitelja, pretvorila je mladu talentiranu djevojku u krhku osobu koja je izvana bila vedra i nasmijana, a iznutra se raspadala.

- Morala sam tu osobu stalno viđati, a moj obrambeni mehanizam bio je taj da sam prestala jesti i počela se ozljeđivati. Zbog bulimije sam toliko često izbacivala hranu iz sebe da sam počela povraćati i krv - prisjetila se Lovato, koja je spas pronašla u opijatima.

Čitajte i: Bila je na rubu smrti, jedva se oporavila, a sada uživa u novoj ljubavi: 'Moram sama izboriti bitke'

A oni su utjecali na njenu psihu pa je imala neurotične ispade. Punoljetnost je “proslavila” prvim odlaskom u kliniku za odvikavanje.

Iako je i dalje gradila karijeru, pa je izgledalo da je s njom sve u redu, Demi Lovato se svako jutro budila puna nade u novi dan, ali bi je do večeri problemi toliko izmučili da bi opet posegnula za alkoholom ili drogom da joj ublaže bol.

Prijelomna točka dogodila se u srpnju 2018., kada ju je droga odvela na rub smrti.

image
Demi Lovato 2018.
ALLA/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

- Kada su me pronašli, bila sam gola i sva u modricama. Dok sam ja umirala, diler me silovao i otišao. Srećom me moj pomoćnik pronašao i odvezao u bolnicu, a tamo su me pitali jesam li imala dobrovoljni seks. U glavi sam imala samo sliku kako je on na meni, pa sam instinktivno rekla da jesam. Tek sam kasnije shvatila da nisam bila u stanju učiniti ništa dobrovoljno - ispričala je.

- Ljudi ne shvaćaju koliko mi je bilo loše. Moje tijelo je otkazivalo. Imala sam tri moždana udara, zbog kojih imam trajne posljedice - rekla je Lovato svjesna da nije mogla dublje propasti.

- Morala sam umrijeti da bih se probudila. Sada sam spremna posvetiti se sebi i potpuno se oporaviti, ali sam svjesna da je to proces koji će dugo trajati.

image
Lindsay Lohan
SARA JAYE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL PROFIMEDIA

LINDSAY LOHAN

Već s tri godine snimala je reklame, s deset je imala stalnu ulogu u sapunici ‘Another World’, a kao dvanaestogodišnjakinja postala je Disneyjeva zvijezda s hit-filmom ‘Zamka za roditelje’. Uslijedio je meteorski uzlet, ali i još brži pad u ralje ovisnosti i psihičkih problema. Iako njezin talent nikada nije bio upitan, danas je zbog nepredvidljivosti većina redatelja i filmskih studija izbjegava.

image
Britney Spears
LECOEUVRE PHOTOTHEQUE/AFP/PROFIMEDIA

BRITNEY SPEARS

Zasjala je u Disneyjevom showu ‘The Mickey Mouse Club’, a svjetskom zvijezdom postala je nakon hita ‘... Baby One More Time’. S platinastim pločama došli su problemi s ovisnošću i mentalnim bolestima te je danas osoba bez pravne sposobnosti.

image
Miley Cyrus
HELLMUTH DOMINGUEZ/PACIFIC COAST PROFIMEDIA

MILEY CYRUS

Od ljupke djevojčice iz TV serijala ‘Hannah Montana’ brzo se pretvorila u glazbenu zvijezdu koja je živjela u stilu ‘seks, droge i rock’n’roll’. Nakon niza veza, među inima s glumcima Nickom Jonasom i Patrickom Schwarzeneggerom te manekenkom Stellom Maxwell, udala se za holivudsku zvijezdu Liama Hemswortha, no brak je potrajao manje od godinu dana.

Linker
23. travanj 2024 23:37