Princ Harry

 BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
GORE NE MOŽE

Ljeto 2023. iz noćne more za princa Harryja: Vijest o novom porazu stiže iz Londona

Odbjegli kraljević izgubio je pravo na status štićene osobe, morao je vratiti ključeve Frogmor Cottagea, a sad je izgubio i sudsku bitku protiv tabloida.

Odbjegli kraljević izgubio je pravo na status štićene osobe, morao je vratiti ključeve Frogmor Cottagea, a sad je izgubio i sudsku bitku protiv tabloida.

Princ Harry ljeto 2023. neće pamtiti po dobrom. Prvo je izgubio pravni spor za plaćanje vlastite policijske zaštite dok boravi na teritoriju Velike Britanije, koja mu više ne pripada po službenoj dužnosti nakon što je izgubio status djelatnog člana kraljevske obitelji. Prije mjesec dana morao je ispraznili kuću i vratiti ključeve Frogmore Cottagea, kuće koju mu je na korištenje dala baka, pokojna kraljica Elizabeta II., no kralj Charles III. tu je odluku poništio i mlađem sinu i snahi dao precizan rok do kad je moraju ponovno staviti na raspolaganje Buckinghamskoj palači.

image

Princ Harry i Meghan Markle

BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Pa sada Harry i Meghan Markle više nemaju gdje odsjesti kad dolaze u Veliku Britaniju, te moraju rezervirati smještaj ili se dogovoriti s prijateljima kod kojih će boraviti. A sad iz Londona stiže vijest o novom udarcu i sudskom porazu princa Harryja. Njegova tužba protiv britanskog izdavača The Sun o hakiranju telefona odbačena je kao "implauzibilna", a sudac nije povjerovao niti u tvrdnje princa Harryja kako je postojao "tajni sporazum"‘ između Buckinghamske palače i tiska, prema kojem su informacije curile u medije s namjerom da kraljevska obitelj ostane čista, a da se njegova slika u javnosti - ocrni.

image

Početkom lipnja osobno je svjedočio u Londonu

DANIEL LEAL AFP

Tužba o hakiranju telefona odbačena je jer je princ Harry u tužbi spominjao događaje od 2006. o kojima je dugo vremena imao saznanja, a nije od nadležnih sudskih i policijskih tijela zatražio postupanje i otvaranje istrage.Što se navodnog tajnog dogovora između Buckinghamske palače i medija tiče, sudac je u presudi obrazložio kako Harry "nije niti približno dostigao razinu uvjerljivosti argumentacije potrebne za potkrepljivanje takvih ozbiljnih tvrdnji".

Linker
27. travanj 2024 07:29