Na pravom putu

Kutlić o radu, životu, savjetima koje sluša i putu na kojem se nalazi: ‘Sve bih isto napravio‘

Mladi pjevač upravo je objavio novu pjesmu ‘Poleti ptico‘, na krilima svog novog hita otkrio je buduće planove, ali i koje su ga situacije oblikovale.

Jedan od pripadnika mlađe pjevačke generacije Marko Kutlić objavio je novu pjesmu, Poleti ptico prema njegovim riječima opjevala je motive poput - bijega od istine, suočavanje s njom, novi početak, otpuštanje nekih emocija, opraštanje - a sve zajedno šalje poruku o slobodi čovjeka. "Jako sam zadovoljan kako je prihvaćena pjesma, dobio sam hrpu poruka, baš mi se sad javila moja draga moja draga kolegica Lu Jakelić, čiji rad jako cijenim i koju poštujem kao umjetnicu, i rekla mi je da joj se baš sviđa pjesma. Zahvalan sam svima", zadovoljan je Marko Kutlić prvim reakcijama na njegov najnoviji rad. "Kao i svaka pjesma govori o nekoj situaciji koju sam u životu proživio tako i ova, sad s kim... o tome ne bih", dodao je.

Pjevač ne krije da već neko vrijeme pomno bira kakvom će se glazbom predstavljati, a za to je zaslužna ekipa koju je okupio oko producenta Antonia Davida Perine. "Stvorila se pozitivna vibra i s puno strasti smo počeli raditi na glazbi. Novi album na kojem radim od pjesme Budi moja noć, je zapravo taj neki moj novi početak i svaka pjesma je baš to. A ti novi počeci me jako vesele", kazao je.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

U svojih 27 godina novih početaka je imao ponešto, od izlaska iz grupe Pravila igre, početka solo karijere, rastave braka, najnovijeg prekida s kolegicom Nelom Đinđić, a iz svega je naučio da mu je najbitnije privatnost sačuvati privatnom. "Ne žalim ni za jednom minutom svog života i da ga opet živim sve bih isto napravio", kazao nam je Marko.

Jedan od najboljih savjeta koji je dobio od starijih kolega, koji su dugo na sceni je onaj Nikše Bratoša. "Sjećam se puno savjeta koje sam dobio, možda onaj koji je najglasniji i najjači, je onaj od Nikše Bratoša: ‘Nikad ne smiješ povjerovati u sliku sebe na televiziji, uvijek moraš biti svjestan tko si, a ne ono što se šalje kroz medije, showbusiness", prisjetio se.

Marko otvoreno govori i o svojim glazbenim uzorima, kao jednog od najvećeg s naših prostora ističe Gibonnija. "Jako volim i cijenim njegov rad, dosta se pronalazim u njegovim pjesmama, jako volim kako čovjek piše i emociju s kojom to sve iznosi", kazao je Kutlić. Također, Marko imao je priliku razgovarati s Gibom i tom mu je prilikom kazao koliko mu znači njegov rad.

"Rekao mi je da je ovo jako teško vrijeme za nas mlade glazbenike i da ne zna kako bi radio i da li bi mogao raditi to što radi da je na našem mjestu", otkrio je Marko. Također, kaže da ga ta teška situacija mladih glazbenika danas, koje je svjestan, nije nimalo obeshrabrila. Kao pjevačke uzore koji su utjecali na njegov pjevački razvoj istaknuo je Tošu Proeskog, Davorina Popovića iz Indexa i Olivera Dragojevića.

"Ako bih trebao izabrati s kim bih volio snimiti duet onda je to Dino Merlin, jako je zanimljiv čovjek, autentičan u tome što radi i veliki umjetnik", kazao je Marko.

Od životnih uzora Marko je istaknuo svog oca, koji je uz majku podigao njega i njegova dva mlađa brata, za koje je poznato da također odlično pjevaju. "Nitko od nas nije išao u glazbenu školu, čak ni ja, to je isto zanimljivo. Nitko iz obitelji nam ne pjeva, tata ima sluha ali tata nam nije pjevao. A mama koja nema sluha nam je pjevala. To je dosta zanimljivo, ne znam kako smo mi takvi ispali", kroz smijeh se prisjeća Kutlić.

image

Marko Kutlić snimljen je u baru Botaničar

VEDRAN PETEH CROPIX

Moj tata mi je uvijek pričao da je moj pokojni djed slušao mamu kako mi pjeva, i uvijek se divio kako pjeva, a ja kad stanem pored mame, a ona nešto pjevuši, čujem da joj je svaki ton krivi... ali ima dušu", dodao je. Za sebe kaže da ga je glazba oduvijek okruživala, pjevao je još od osnovne škole, prvo u zboru u kojem je počeo i solirati.

"Da je to glazba moj shvatio sam kad imao 15 - 16 godina, uzeo sam gitaru i počeo sam svirati sam u sobi, učio sam pjesme. Tada sam otprilike i dogovorio svoj nastup u prvom kafiću u Zagrebu i to je bio moj početak. Kasnije se samo razvijalo", ispričao je. Nije imao "plan B" što se tiče zanimanja.

U međuvremenu je nastupao na velikim pozornicama i u velikim produkcijama kao što su HRT-ove emisije "A strana" i "Zvijezde pjevaju". "Uvijek je prisutna jedna pozitivna treba, lagano uzbuđenje pred sam nastup, mislim da je to velika odgovornost. Pogotovo kad si u showu kao što je A strana i izvodiš neke antologijske pjesme koje su napisali veliki autori. Da nema te pozitivne treme ništa ne bi imalo smisla", otkrio je.

image

Kultić je ovih dana objavio pjesmu ‘Poleti ptico‘

ANTONIO DAVID PERINA

O privatnom životu malo priča, otkrio je tako da je s vremenom potrudio smanjiti korištenje mobitela, jer kao što je i prije isticao svi smo mi danas više ili manje ovisni o toj napravi. "To je velika boljka današnjice i dosta se teško nositi s time. Na žalost tako je i teško ćemo to promijeniti. Možemo svatko raditi na sebi i truditi se da što manje vremena provodimo na tim mobitelima, ali s druge strane ne možemo bez njih", kazao je i dodao da nam pametni telefoni danas trebaju i za posao i za mnoge druge stvari. "Prije sam bio puno, čak i pet do šest sati dnevno, sad se trudim da budem duplo manje, dva do tri sata dnevno".

Kaže da mu je tek nedavno došao "klik" da svoj privatni život zadrži u privatnosti. "Imam dva mala sina i jako sam zahvalan na svakom trenutak koji provodim s njima, ali ne bih volio o svom privatnom životu i svom odnosu s njima javno govoriti, volio bih sačuvati njihovu privatnost koliko je to moguće", prokomentirao je.

Posljednju vezu, koja je trajala četiri godine, on i pjevačica Nela Đinđić prekinuli su ove jeseni, objavivši zajedničku izjavu da je njihovoj ljubavi došao kraj. "Htio bih da radim na muzici i novim pjesmama, što i radim cijelo vrijeme, da se razvijam na tom smjeru kojim sam krenuo. I da svaki dan naučim nešto novo. To je neki put kojim želim nastaviti put. Naučio sam svirati neke nove pjesme, čitam dosta u zadnje vrijeme", opisao je fazu u kojoj se nalazi. Opisao je i kakve ga žene mogu privući.

image
VEDRAN PETEH CROPIX

"Dobre žene me privlače, sve žene me privlače, nemam neki određeni tip", kroz šalu je prokomentirao, a spremno je podijelio i preporuku za čitanje, kako kaže posljednjih tjedana fascinira ga Greenlights, knjiga Matthewa McConaugheyja.

Ono što voli kod svog posla je da svojom muzikom može nekome uljepšati život, kaže s obožavateljima nije imao neugodnih iskustava, nego samo pozitivna. "Najviše mi znači kad netko mi kaže da sam s pjesmom ili koncertom probudio pozitivnu emociju u njemu. Neki dan sam pročitao komentar ispod snimke s ‘A strane‘, na mojoj izvedbi pjesme Gibonnijeve pjesme Hodaj, jedna cura je napisala: ‘Ovaj dečko mi popravlja dane mjesecima, a da to ni ne zna‘. Kad sam to pročitao, to je stvarno nešto lijepo", zaključio je.

Linker
24. travanj 2024 09:54