Meghan Markle kao Rachel Zane

 SUPPLIED BY LMK/LANDMARK/PROFIMEDIA
Stavili su veto

Kraljevska obitelj iziritirala tvorca serije ‘Suits‘: Zabranili Meghan Markle dio teksta

Aaron Korsh jako se dobro sjeća zabranjene riječi jer je ženinoj obitelji obećao da će se izgovoriti u seriji.

Aaron Korsh jako se dobro sjeća zabranjene riječi jer je ženinoj obitelji obećao da će se izgovoriti u seriji.

Serija "Suits" kod nas prevedena kao "Face" snimana je od 2011. do 2019. i ujedno je bila posljednja koju je Meghan Markle snimala prije nego je postala dio kraljevske obitelji. Dapače, princa Harryja je i upoznala tijekom snimanja te zbog njega i njegove obitelji iz nje otišla nakon sedam vrlo uspješnih sezona. Iako je riječ o seriji koja je premijeru imala prije više od 10 godina, ponovo je aktualizirana dolaskom na Netflix, ali i zbog same Meghan Markle te princa Harryja koji je o njoj pisao u svojoj knjizi "Rezerva".

Harry je opisao situacije s kojima se njegova supruga morala boriti nakon što je svijet saznao za njihovu vezu, a sada je svoju priču ispričao i Aaron Korsh, tvorac serije. Naime, dok su paparazzi i brojni znatiželjnici terorizirali Meghan tijekom snimanja, ali i u njezinu domu u Torontu, on se morao boriti sa zahtjevima kraljevske obitelji koja je, na njemu nepoznat način, dolazila do scenarija u koji je nekoliko puta i intervenirala. Iako se većine intervencija više ne sjeća, jedan mu je događaj ostao urezan u pamćenje samo zato što je riječ čije je izbacivanje tražila kraljevska obitelj bila dio običaja u obitelji njegove supruge.

"Sjećam se jedne konkretne rečenice u dijalogu i reći ću vam koja je točno. Obitelj moje supruge, kad imaju neku potencijalno osjetljivu temu o kojoj trebaju raspraviti, koriste riječ glupost (poppycock)" rekao je. "U toj epizodi Mike i Rachel (Meghanin lik) trebali su imati neku raspravu i kao "mig" obitelji moje supruge planirali smo da (Meghan) kaže: "Moja obitelj bi rekla glupost (My family would say poppycock). I kraljevska obitelj nije željela da iz njezinih usta izađe riječ glupost (poppycock)" kazao je Korsh o rečenici na koju su stavili veto pretpostavljajući da je problem ležao u tome da ne bi netko izrezao njezine riječi pa da ispadne da je izgovorila riječ cock. Zato su tu riječ morali promijeniti u sranje (bullshit) s kojom kraljevska obitelj očito nije imala nikakav problem.

Korsh je rekao da su u još nekoliko situacija tražili izmjene u tekstu, ali njih se konkretno ne sjeća. Na pitanje kako su dolazili do teksta nije znao dati odgovor, ali je rekao da je znao da ih čitaju jer je dobivao povratne informacije. Ne sjeća se niti točno tko mu je prenio informaciju o ovoj konkretnoj riječi, ali zna da to nije bila sama Meghan: "Možda je bio netko od producenata ili njezin agent. Tko god da je bio nije mu se svidjelo što mi to mora reći jednako koliko se meni nije sviđalo to čuti." Također je izjavio da je na prvu bio iziritiran zahtjevom, ali da je razumio zašto se to od njega traži: "Kad stvaraš i vodiš seriju, kad ti netko kaže da ne možeš napraviti ono što želiš, prva reakcija ti je iziritiranost."

Linker
26. travanj 2024 00:14