PRVI INTERVJU NAKON TRAGEDIJE

Kakav preokret: Slavni glumac tvrdi da nije povukao obarač i ispalio smrtonosni metak u snimateljicu

Holivudska zvijezda Alec Baldwin u ekskluzivnom razgovoru za ABC News otkrio je svoju strane priče o pogibiji snimateljice Halyne Hutchins na snimanju filma ‘Rust‘.

U prvom intervjuu nakon tragičnog događaja koji je obilježio holivudsku 2021. slavni glumac Alec Baldwin (63) izjavio je da - usprkos uvriježenom mišljenju koje je dosad vladalo u javnosti i medijima - nije povukao obarač pištolja koji je ispalio smrtonosni metak na snimanju filma 'Rust' 21. listopada na farmi u Novom Meksiku. Tu ekskluzivnu vijest donosi jednosatni intervju koji je Alec Baldwin dao Georgeu Stephanopoulusu za američku televiziju ABC News, a čija je najava upravo izašla na ineternetskim portalima.

- Nisam povukao okidač. Okidač nije povučen. Nikada ne bih uperio pištolj u osobu i povukao okidač. Nikada - izjavio je Alec Baldwin odjeven u tamno odijelo i plavu košulju bez kravate. Glumac na snimci djeluje izmučeno i vrlo ozbiljno, a zasad ćemo - još kratko vrijeme - morati pričekati njegova dodatna objašnjenja o tome što se zapravo tog kobnog dana dogodilo i kako je poginula mlada snimateljica Halyna Hutchins, s čijom se obitelji glumac u međuvremenu zbližio. U pucnjavi je - ne zaboravimo - lakše ranjen i filmski redatelj Joel Souza koji se u tom trenutku nalazio uz njezin bok, pored kamere.

Čitajte i: Nije mu do smijeha: Američki komičar nakon pogibije kolegice na setu do daljnjeg se povlači iz šoubiznisa

Prikazivanje intervjua najavljeno je, naime, večeras u osam sati po američkom vremenu (8 pm ET), a sutradan će biti dostupan na internetskoj platformi Hulu.

U međuvremenu, pak, stalno izlaze nove informacije.

Glumac je između ostalog izjavio i da nema pojma tko je na set donio pravi metak i njime napunio pištolj, koji je trebao poslužiti isključivo kao rekvizit, te da mecima po svim pravilima filmskog snimanja na setu nema i ne smije biti mjesta.

- Još uvijek mi se sve to čini nestvarnim, ne mogu uistinu povjerovati da se tako nešto dogodilo - izjavio je glumac u suzama na snimci koju je ABC News objavio na svom službenom twitter kanalu.

Pokojnu kolegicu, snimateljicu ukrajinskog podrijetla opisao je kao dragu osobu koju su svi kolege voljeli i divili joj se zbog neiscrpne životne i radne energije.

U ostatku razgovora glumac je objasnio zašto se uopće odlučio na razgovor za medije i kako odgovara na tvrdnje kolega poput Georgea Clooneyja koji je izjavio da uvijek osobno provjerava oružje prije odlaska na set.

image

Suosjećao sam sa sugovornikom koji je još uvijek skrhan od boli, rekao je voditelj emisije George Stephanopoulus.

ABC/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Alec Baldwin prekinuo šutnju nakon strašne tragedije: ‘Ne postoje riječi kojima bih opisao moj šok i tugu‘

Voditelj emisije George Stephanopoulus (60), prekaljeni profesionalac i iskusni novinar gostovao je u jutarnjem showu 'Dobro jutro, Amerika' na svojoj televiziji i opisao kako je s njegove strane izgledao 'najzahtjevniji i najemocionalniji' razgovor pred kamerama koji je ikad vodio.

- Bilo je jako teško. Suosjećao sam sa sugovornikom koji je još uvijek skrhan od boli. Ali nije bilo zabranjenih pitanja, Alec se pokazao vrlo ljubaznim gostom koji mi je izlazio u susret i odgovorio na svako moje, pa i najneugodnije, pitanje. Razgovarali smo o Halyni Huthchins, o njegovom susretom s njezinom obitelji, a opisao je doslovce svaki detalj kojeg se sjeća sa snimanja toga dana. Razgovor je potrajao i duže nego što je bilo zamišljeno, čak osamdeset minuta i u njemu je iznio mnoge ekskluzivne informacije - izjavio je Stephanopoulus.

image

Još uvijek mi se sve to čini nestvarnim, ne mogu uistinu povjerovati da se tako nešto dogodilo, rekao je glumac kroz suze.

ABC/BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Čitajte i: Slučaj Baldwin se zahuktava: Pronađena je oružarka koja je glumcu dala kobni pištolj, umiješala se i Alecova kći

Prije ovog razgovora glumac se svega dva puta obratio javnosti i to preko kanala na društvenim mrežama. Dan nakon kobnog događaja na svom twitter profilu napisao je da ne postoje riječi kojima može izraziti svoj šok, tugu i nevjericu povodom tragične nesreće koja je odnijela život Halyne Hutchins, supruge, majke i duboko poštovane kolegice. Dodao je i da apsolutno surađuje u kriminalističkoj istrazi, te da je u kontaktu s Halyninim suprugom, američkim odvjetnikom kojem je ponudio svoju pomoć. A objavu je završio dirljivim riječima kako mu je srce slomljeno posebno zbog Halynine obitelji i svih koji su poznavali i voljeli tu divnu ženu.

Linker
19. travanj 2024 22:18