otkud novci?

Izbirljiva Carrie stavila zaručnika Borisa Johnsona u probleme: Renovirala njihov dom i potrošila basnoslovnu svotu

Premijer Velike Britanije našao se u neobranom grožđu. Javnost se propituje tko je platio 127 tisuća funti, koliko je koštala redekoracija rezidencije u kojoj Boris Johnson živi sa zaručnicom Carrie Symonds. Njoj se, naime, nije svidio dekor prijašnje premijerke Therese May.

Prošle je jeseni Carrie Symonds, zahtjevna zaručnica britanskog premijera Borisa Johnsona, naručila totalnu redekoraciju njihove rezidencije u Downing Streetu, što je navodno koštalo 127.000 funta. Budući da prema važećim propisima premijera za takve troškove sljeduje najviše 30.000 funta, javnost je počela propitivati tko je platio tu ekstravaganciju i Johnson se opet našao u neobranom grožđu. Iz vlastitog džepa to nije mogao pokriti jer skupo je platio razvod od druge supruge Marine Wheeler i mora uzdržavati ukupno šestero djece.

Čitajte i: Životna bitka! Boris je bio ‘zlatni‘ klinac s Oxforda kojem ni preljubi ni laži nisu naštetili

Britanski mediji sumnjaju da je sporno preuređenje premijerove rezidencije najvećim dijelom plaćeno novcem donatora konzervativne stranke, što bi bilo skandalozno. Donatori torijevaca očekuju da se njihovi prilozi troše za političke kampanje, a ne za kupovanje tapeta i namještaja po ukusu Carrie Symonds.

image
Carrie je bila strašno nezadovoljna dekorom Therese May pa se bacila na renoviranje rezidencije na slavnoj adresi - Downing Street 10.
ANDREW PARSONS/AVALON/AVALON EDITORIAL/PROFIMEDIA

Premda su iz Johnsonovog kabineta demantirali nenamjensko trošenje stranačkih fondova, procurilo je da bogatom lordu Brownlowu, jednom od najizdašnijih donatora konzervativne stranke, planiraju vratiti 60.000 funta. Dok Borisa suradnici grozničavo pokušavaju izvući iz nove nevolje u koju je upao zahvaljujući svojoj dragoj zaručnici, Carrie Symonds uživa u novom dekoru svog doma u Downing Streetu.

image
Boris Johnson sada mora objašnjavati otkud im novac za renovaciju doma.
DAVID CLIFF/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Boris Johnson postao otac po šesti put! 24 godine mlađa zaručnica rodila sina

Kad su se tek uselili, prva zaručnica Ujedinjenog Kraljevstva bila je zgrožena namještajem što im ga je u nasljedstvo ostavila prethodna stanarka Theresa May.

Nazvala je to noćnom morom i odmah naručila Lulu Lytle, suosnivačicu dizajnerskog brenda Soane Britain. Lulu je jedna od najcjenjenijih britanskih dizajnerica interijera i uređivala je mnoge raskošne vile i palače diljem svijeta. Među njezinim su klijentima, primjerice, bili Mick Jagger i princ Charles, a najpoznatija je po originalnim printevima na tkaninama i tapetama te pokućstvu od ratana. Još nema pobližih informacija kakav je makeover napravila u Downing Streetu, osim da ga je dobro naplatila i da je Carrie Symonds vrlo zadovoljna.

Linker
18. travanj 2024 04:52