bio u sukobu interesa?

Istupila još jedna ljubavnica Borisa Johnsona! Mlada poduzetnica viđala se s njim dok je studirala

Britanski premijer navodno je aferu s Jennifer Arcuri započeo 2012. godine, a ona je trajala do 2016. Pratila je Borisa Johnsona ljubavnica i na službena putovanja, a navodno je primila i tisuće funti javnog novca.

Jennifer Arcuri je za britanski tabloid priznala da je bila u četverogodišnjoj vezi s Borisom Johnsonom, koja je trajala dok je on bio gradonačelnik Londona. Opisala je i detalje njihove afere. 35-godišnja poduzetnica koja živi u SAD-u za Sunday Mirror otkrila je da je s Johnsonom aferu imala od 2012. do 2016. godine. On je u to vrijeme bio u braku. Rekla je da su se upoznali na jednom događaju na kojem je on govorio 2011. godine. U to vrijeme ona je bila studentica. Zatim su se ponovno sreli iduće godine kada se ona dobrovoljno prijavila za njegovu kampanju na izborima.

Par se redovito sastajao u njezinom londonskom stanu, a kaže i da su razmjenjivali seksualne poruke, ponekad i tijekom njegovih službenih dužnosti. U mobitelu ga je imala spremljenog pod imenom Alex Veliki, kaže, jer je njegovo pravo ime Alexander. "Bili smo u intimnoj vezi četiri godine. Voljela sam ga i to s dobrim razlogom. Ali čovjek kojeg sam voljela više ne postoji", rekla je za Sunday Mirror.

image
Jennifer je priznala da je aferu s Borisom imala četiri godine.
BEN CAWTHRA/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Životna bitka! Boris je bio ‘zlatni‘ klinac s Oxforda kojem ni preljubi ni laži nisu naštetili

Arcuri tvrdi da su prvi put spavali zajedno netom prije ceremonije otvaranja Paraolimpijade 2012. godine, gdje se on morao sastati sa suprugom Marinom i princezom Anne.

Pojedinosti o "bliskom prijateljstvu" između Arcuri i Johnsona prvi su put objavljeni 2019. godine kada je otkriveno da je Arcuri pratila Johnsona u tri trgovačke misije financirane od strane poreznih obveznika. Arcuri nije potvrdila da se afera dogodila sve do listopada prošle godine kada je rekla da "neće razgovarati o tome".

Arcuri, koja je osnovala tehnološku tvrtku Innotech, dobila je i više poticaja od javnih tijela, u ukupnom iznosu višem od 100.000 funti, uključujući i jedan poticaj od agencije koju je osnovao Johnson.

Kad su te informacije procurile u javnost, Johnson je, smatra ona, odbio stati u njenu zaštitu. "Ponio se kukavički. Veliki vođa je karizmatičan i hrabar. Nijednu od ovih riječi ne bih koristila da opišem Borisa Johnsona", kaže danas.

image
Ljubavnom aferom s tadašnjih gradonačelnikomk Londona navodno se prilično okoristila.
KEN MCKAY/ITV/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Ni odmor nije prošao bez skandala! Boris Johnson na kampiranju dok mu bivša ogovara zaručnicu

Pokrenuta i istraga

Neovisni ured za policijsko vladanje (IOPC) je pokrenuo istragu nakon novinskih napisa da Johnson, u vrijeme dok je bio gradonačelnik Londona, nije izvijestio o svojim vezama s Jennifer Arcuri, koja je primila tisuće funti javnog novca i sudjelovala na službenim putovanjima.

Johnson je odbacio te optužbe i istaknuo da je sve učinjeno po pravilima i da nema sukoba interesa.

Direktor IOPC-ja Michael Lockwood rekao je kako nema dokaza da je Johnson utjecao na isplate Arcuri ili na njezino sudjelovanje na poslovnim putovanjima. No, Lockwood je kazao i kako "postoje dokazi koji sugeriraju da su dužnosnici koji su donosili odluke o sponzoriranju i sudjelovanju na misijama vjerovali kako Johnson i Arcuri imaju bliski odnos te da je to utjecalo na njihovu odluku".

IOPC se bavio Johnsonom jer je on kao gradonačelnik od 2008. do 2016. bio i čelnik gradskog ureda za policiju i kriminal.

Johnsonov glasnogovornik pozdravio je činjenicu da je "ta politički motivirana žalba odbačena", dodavši da je to bio gubitak vremena za policiju.

Linker
18. travanj 2024 20:17