Melinda Gates

 STEPHANE LEMOUTON/BESTIMAGE/PROFIMEDIA
Službena potvrda

Ipak ništa od zaruka: Bivša supruga Billa Gatesa opet je sama, dijamantni prsten bio je varka

Američka filantropkinja i aktivistica za ženska prava Melinda French Gates nakon razvoda od suosnivača Microsofta sreću u ljubavi pronašla je s komunikacijskim stručnjakom Jonom Du Preom, no njihov odnos nije potrajao.

Američka filantropkinja i aktivistica za ženska prava Melinda French Gates nakon razvoda od suosnivača Microsofta sreću u ljubavi pronašla je s komunikacijskim stručnjakom Jonom Du Preom, no njihov odnos nije potrajao.

Teksaška milijarderka, 59-godišnja Melinda French Gates nakon dvije godine veze prekinula je s pet godina starijim komunikacijskim stručnjakom Jonom Du Preom. Vijest dana potvrdila je glasnogovornica bivše supruge Billa Gatesa i jednog od najbogatijih ljudi na svijetu. U detalje nije ulazila, a novinari su joj se obratili jer su primijetili da Melinda French Gates na lijevoj ruci nosi dijamantni prsten. Pretpostavili su da je riječ o zaručničkom prstenu, što bi bila definitivna potvrda ljubavi s bivšim reporterom televizijske mreže Fox News.

No, u kratkom demantiju o zarukama uslijedio je i sočan nastavak koji glasi: "Melinda i Jon Du Pre više nisu u vezi." Markantni Jon Du Pre pozornost svjetskih medija privukao je kad se s Melindom French Gates prvi put pojavio na košarkaškoj utakmici Brooklyn Netsa u travnju 2022. u New Yorku, a bila je to jedna od rijetkih prilika kad su njih dvoje zajedno viđeni u javnosti.

image

Melinda French Gates na lijevoj ruci nosi dijamantni prsten, ali nije zaručnički

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

Što je kumovalo njihovom razlazu zasad nije poznato, ali se zna da Melindi French Gates treba vremena da u sebi procesuira traumatične događaje prije nego što o njima progovori. Trebali su joj, naime, mjeseci da nakon razvoda od Billa Gatesa, s kojim je u 27-godišnjem braku dobila troje odrasle djece, za televiziju CBS progovori o njihovom rastanku.

image

Jon Du Pre je bio reporter televizijske kuće Fox News

CAROLINA PRODUCTIONS/ENTERTAINMENT PICTURES/PROFIMEDIA

"Jednostavno više nisam mogla ostati u tom braku. Nije se radilo o nekom konkretnom događaju, niti se to dogodilo preko noći. Riječ je bila o mom općem osjećaju da okolnosti u kojima smo se zatekli nisu dobre za moje zdravlje, da među nama više ne postoji bazično povjerenje koje je temelj svakog zdravog odnosa", rekla je tada Melinda French Gates, koja se u međuvremenu isprofilirala kao jedna od najvelikodušnijih podupirateljica ženskih projekata diljem svijeta, posebno u Africi.

image

Bill i Melinda Gates 1999.

SHUTTERSTOCK

Prije nego što su se vjenčali na Havajima u siječnju 1994. godine, Bill i Melinda bili su u vezi sedam godina, a u braku su dobili troje djece. Vijest o razvodu objavili su u svibnju 2021. godine, a tada se doznalo i kako par nije potpisao predbračni ugovor. Osobno bogatstvo Melinde French Gates nakon razvoda procjenjuje se na više od 11 milijardi dolara.

image

Melinda French Gates s kćerkom Phoebe Adele Gates na modnoj reviji u New Yorku lani

STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK
image

Jon Du Pre i Melinda French Gates prekinuli su nakon dvije godine

PLANET PHOTOS/PLANET/PROFIMEDIA
Linker
30. travanj 2024 17:03