Ivan i Josipa Perišić

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX
POVRATAK U SPLIT

Hajdučko srce Ivana Perišića kuca samo za suprugu Josipu, njegovu srednjoškolsku ljubav

Potvrđeno je kako se hrvatski nogometni reprezentativac s obitelji vraća u Split gdje će u najdražem dresu okončati fenomenalnu igračku karijeru.

Potvrđeno je kako se hrvatski nogometni reprezentativac s obitelji vraća u Split gdje će u najdražem dresu okončati fenomenalnu igračku karijeru.

I službeno je potvrđeno kako se naš nogometni reperezentativac Ivan Perišić vraća na Poljud. Vijest je to koja je oduševila gotovo sve navijače i obožavatelje nogometa. Igrač Tottenhama dolazi u Hajduk na posudbu do kraja sezone, a nakon toga će potpisati jednogodišnji ugovor za splitski klub, a dotad bi se trebao oporaviti od ozljede zbog koje na njegove usluge ne može računati niti Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.

Ivan Perišić rođen je 2. veljače 1989., odrastao je u Omišu, a u profesionalnoj karijeri igrao je za Club Brugge, Borussiju iz Dortmunda, Wolfsburg, milanski Inter, minhenski Bayern i londonski Tottenham Hotspur, a karijeru će zavšiti u Hajduku, klubu iz kojeg je u mlađem igračkom uzrastu 2006. otišao u francuski Sochaux.

image

Ivan Perišić

SCREENSHOT

Njegovo hajdučko srce privatno kuca samo za suprugu Josipu Perišić, s kojom podiže troje djece i koju je upoznao prije nego što se fenomenalnim igrama proslavio na nogometnim terenima i postao sportska zvijezda.

Nogometaš iz Omiša svoju je suprugu, naime, upoznao još u srednjoj školi, a sjedili su zajedno u klupi i ondje se - zaljubili. Unatoč tome što su ljubavne veze mnogih naših nogometaša pucale zbog razdvojenosti, mijenjanja klubova i prioriteta, Ivan i Josipa uspješno su prošli sve izazove i nadvladali sva iskušenja, a danas su jedan od najdugovječnijih parova u redovima Vatrenih.

image

Na Oktoberfestu 2019.

PAULANER/STEFAN MATZKE/SHUTTERSTOCK

Sigurno im nije bilo lako kad je potkraj srednje škole, 17-godišnji Ivan Perišić iz splitskog Hajduka otišao u francuski klub Sochaux i to privanim zrakoplovom koji su poslali za njega. Njegovoj odluci pridonijela je želja da financijski pomogne roditeljima i svojoj obitelji osigura egzistenciju, a to se na kraju pokazalo ispravnim, premda su mnogi upravo u Ivanu Perišiću vidjeli budući najveću zvijezdu Hajduka. Francuzi su tog ljeta 2006. po njega poslali privatni avion i, unatoč tome što je u Hajduku trebao postati ključni igrač - odluka je pala.

image

Proslava bronce na Svjetskom prvenstvu u Katru

TOM DUBRAVEC CROPIX

Njegov timski duh i predanost momčadi, uz nevjerojatnu požrtvovnost pridonijeli su fenomenalnim uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije, te osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018., te bronce u Katru 2022., baš kao i srebru u UEFa-inoj Ligi nacija ove godine.

Svoju ljubav s Josipom Perišić je 2012. okrunio brakom, a iste godine dobili su i sina Leonarda. Dvije godine kasnije u srpnju, dok je Ivan igrao u njemačkom klubu Wolfsburg, stigla je i njihova mezimica Manuela, a mlađi sin Luka rođen je u travnju 2022.

image

Ivan i Josipa Perišić

INSTAGRAM INSTAGRAM

Crkveno vjenčanje u Grohotama na otoku Šolti supružnici su organizirali u srpnju 2020. u krugu najuže obitelji, a ceremoniju je predvodio don Vinko Beus u crkvi svetog Mihovila koja je, inače, najstarija očuvana crkva na Šolti. Slavlje su tada u krugu najbližih članova obitelji i njihovo dvoje dječice imali u hotelu Martinis Marchi Heritage koji se smjestio u povijesnom dvorcu u Maslinici.

image

Ivan i Josipa Perišić u Milanu 2018.

MIMMO CARRIERO/IPA/SHUTTERSTOCK

Crnokosa Josipa za tu priliku nije kupovala novu vjenčanicu već je tražila da joj se suzi vjenčanica s potpisom legendarne Vivienne Westwood, koju je nosila i na njihovoj civilnoj svadbi.

Linker
28. travanj 2024 02:18