zdravstveni problemi

Hailey Bieber o najgorem danu u svom životu: Nakon napadaja doznala je da ima rupu na srcu

Prošla je godina dana od najgoreg dana u životu američkog modela, a tim povodom progovorila je o svojoj najvećoj podršci.

Prošlo je točno godinu dana otkako je Hailey Baldwin Bieber, američki model i supruga pop zvijezde Justina Biebera, proživjela zdravstvenu noćnu moru čiji je uzrok tek naknadno otkrila. Zbog toga je ponovno o njemu iskreno progovorila u nadi da će svojim primjerom potaknuti druge da se sa svojim tegobama suoče staloženo i bez napadaja panike, što se njoj dogodilo. Osim toga želi potaknuti ljude da doniraju sredstva zakladama i medicinsko-sveučilišnim centrima koji se bave otklanjanjem posljedica i ljudima poput nje omogućavaju da ponovno normalno žive.

image

Objava Hailey Bieber

INSTAGRAM

Hailey Baldwin Bieber lanjskog 10. ožujka prvi je put u životu završila na bolničkom liječenju, jer je za vrijeme doručka sa svojim suprugom Justinom Bieberom osjetila trnce u desnoj ruci i imala osjećaj da su joj vršci prstiju odumrli, a kad mu je poželjela opisati svoje stanje shvatila je da ne može govoriti. "Istog trena sam pomislila na moždani udar i uhvatila me panika, što je vjerojatno pogoršalo moje stanje", izjavila je Hailey koja je u bolnici podvrgnuta nizu pretraga. Prva dijagnoza potvrdila je da je riječ o prolaznom ishemijskom napadu zbog ugruška u krvnoj žili u mozgu, što se kolokvijalno naziva i mini-moždanim udarom.

image

Justin i Hailey Bieber

ANGELA WEISS AFP

No, kako se naknadno ispostavilo sve to je bila posljedica tzv. rupe na srcu ili perzistentnog foramenskog ovalnog otvora (PFO) zbog čega je ugrušak kojeg bi srce inače filtriralo, krvotokom stigao do mozga. Zbog toga se Hailey na preporuku liječnika podvrgnula operativnom zahvatu kojim joj je kroz femoralnu venu u preponama do srca je uveden maleni ‘čep‘ u obliku gumba. Cijeli zahvat je glatko prošao i Hailey se od operacije brzo oporavila, ali i dalje mora redovito kontrolirati svoje zdravstveno stanje.

image

Hailey Bieber

INSTAGRAM

"Najveća podrška mi je suprug Justin. Na našem vjenčanju prije pet godina zafrkavali smo se da smo još premladi da shvatimo pravo značenje bračne zakletve kako ćemo ostati zajedno i voljeti se i u dobru i zlu. No, lani smo i to shvatili", zaključila je Hailey Baldwin Bieber.

Linker
11. travanj 2024 09:38