Profimedia
BILLBOARD TOP 100

Glumci koji su postali pjevači: Jeste li znali da Bruce Willis ima Billboard hit?

Nije neobično vidjeti pjevače na velikom ekranu. Dobar broj najvećih glazbenih zvijezda našao je put u holivudske blockbustere: Madonna, Beyoncé, Justin Timberlake, Rihanna, Taylor Swift i Nicki Minaj su se pojavili u filmovima koji su bili u vrhu ljestvice zarade. Obrnuti put je daleko rjeđi, rijetko koji holivudski glumac ostvari značajniji glazbeni uspjeh.

Scarlett Johansson, Jeff Bridges i Johnny Depp su svi objavili albume koji su poprilično slabo prolazili, niti su bili prodavani, niti su imali hitova. Jared Leto je glumačku karijeru gotovo potpuno zamijenio glazbenom kao frontman benda Thirty Seconds to Mars, a čak je i Ryan Gosling objavio solidan album kao dio dvojca Dead Man's Bones.

No, rijetki su holivudski glumci svojim singlovima uspjeli ući na Billboardovu listu 100 najboljih (koja uzima u obzir prodaju, broj emitiranja na radiju, a u posljednje vrijeme i streaming), a ovu su neki od njih.

Lindsay Lohan

Lindsay Lohan je jednako aktivna u glazbi i glumi, ali samo je jedna njezina pjesma ušla u top 100. Riječ je o "Confessions of a Broken Heart (Daughter to Father)" s albuma "A Little More Personal (Raw)" koja se najviše uspela do 57. mjesta, ali su zato neke druge njezine pjesme bile dosta visoko na specijaliziranim dance i pop listama.

Bruce Willis

"Umri muški" je 1988. godine od Brucea Willisa napravio filmsku zvijezdu, ali on je godinu dana ranije objavio svoj album prvijenac "The Return of Bruno". Na albumu su bile R&B obrade, a kao prateći glazbenici su nastupali Booker T.Jones i The Temptations. Album je imao čak tri pjesme u top 100, a najviše se uspela "Respect Yourself", sve do petog mjesta.

Amy Adams

Ekstravagantni solo Amy Adams iz glazbene komedije "Začarana" bio je na 53. mjestu Billboardove liste. Pjesma je, baš kao i čitav film, posveta velikim Disneyevim filmova i pjesmama koje su se u njima pojavljivale poput "Under The Sea" iz "Male sirene" ili "Be Our Guest" iz "Ljepotice i zvijeri."

Jennifer Lawrence

Prvo pojavljivanje Jennifer Lawrence na top-listama lansiralo ju je izravno na visoko 12. mjesto, a to je uspjela zahvaljujući pjesmi "The Hanging Tree" iz trećeg nastavka filmske franšize "Igre gladi". Tekst pjesme je napisala autorica serijala Suzanne Collins, a glazbu Jeremiah Fraites i Wesley Schultz iz benda The Lumineers. Ovo je bila najuspješnija pjesma iz bilo kojeg nastavka serijala, a prošla je bolje i od pjesama koje su izvodili Taylor Swift, Sia, Lorde ili Coldplay.

Gwyneth Paltrow

Iako se nekoliko puta pojavljivala na Billboardovoj top ljestvici, najvišu je poziciju ostvarila s obradom pjesme "Forget You" s kojim je došla na 11. mjesto ljestvice. Riječ je o pjesmi koja se pojavila u soundtracku popularnog serijala "Glee", a u nekim drugima pjesmama sa soundtracka nastupale su Kate Hudson, Josh Stamos i Sarah Jessica Parker, ali one nisu bile ni blizu top 100.

Linker
14. travanj 2024 15:37