POZITIVAN DUH

Glazbenik Zdravko Škender progovorio o ljubavnom krahu: ‘Gospođa i ja smo kratko bili skupa, razvodnilo se‘

Glazbenik je početkom prošle godine izgubio sina, no unatoč teškoj životnoj situaciji, utjehu je pronašao u glazbi i vjeri. Odmara se u rodnom Šibeniku, druži s dugogodišnjim prijateljima, a ima i novu prijateljicu koja se s njim pojavila na Večerima dalmatinske šansone.

Glazbena legenda, šibenski pjevač Zdravko Škender (70), pojavio se u svome rodnom gradu na 24. Večerima dalmatinske šansone. Šibenskoj publici zapjevao je svoj posljednji hit "Sve u njenom srcu". U toj se pjesmi nakon 30 godina ujedinio sa slovenskim kolegom Goranom Šarcem, koji je pisao tekst za pjesmu. Ovoga ljeta bio je i na festivalu u Opuzenu "Melodije hrvatskog juga" gdje je osvojio posebnu nagradu direktora festivala za još jednu novu pjesmu u svom bogatom glazbenom opusu - "Šta će mi život".

Iako je ušao u osmo desetljeće života, vitalan Škender izgleda barem deset godina mlađe. Na licu mu se ne poznaju bore, duh je neslomljiv unatoč obiteljskim tragedijama, a u njegovom životu ima prostora i za nove ljubavi. Upravo mu je ljubav dala novu energiju u pandemijsko vrijeme, no Zdravko u vezi toga u ovoj fazi života ipak nema dobre vijesti.

image
Ovo ljeto uživa u rodnom Šibeniku.
TOMISLAV KRISTO/CROPIX CROPIX

- Gospođa i ja smo kratko bili skupa. Znate kako je to, pandemija je i nismo se uspjeli viđati. To se razvodnilo jer gospođa nije bila iz mog podneblja - rekao je Škender. U Šibeniku se za vikend pojavio s novom damom, a svi su se pitali je li nova ljubav na pomolu.

- Ona mi je nova prijateljica i jedna od najvećih obožavateljica. Obožava moje pjesme, voli taj dalmatinski duh o kojem pjevam, dolazi uvijek na moje koncerte. Tako smo se i upoznali prije četiri godine u Sloveniji. Ona je inače hrvatskog porijekla, ljetuje u Šibeniku, a živi u Sloveniji. Zasad smo prijatelji, no nikada ne znate što vrijeme može donijeti - rekao je Zdravko, govoreći kako je u Sloveniji možda i popularniji nego u Hrvatskoj te istaknuo kako su njegova publika 80 posto žene, na što je osobito ponosan.

image
Pojavio se na 24. Večerima dalmatinske šansone.
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Pretpostavlja da je to zbog toga što su njegove pjesme nabijene emocijama, a želi da i nove dvije pjesme koje je ovo ljeto predstavljao na festivalima budu jednako popularne kao "Ako nas život rastavi", "Žena kao ti" te "Ne mogu da te zaboravim". Pjevala ih je cijela Jugoslavija, kaže, te dodaje kako su te pjesme bezvremenski hitovi što danas dokazuju i brojni obožavatelji diljem svijeta. U prosincu će nastupati na festivalu "Hrvatski bal" u Frankfurtu, a trenutačno s agencijom za menadžment Lupo Music ugovara i turneju po Kanadi. Pjevač koji se hrvatskoj publici prvi put predstavio na Splitskom festivalu davne 1988. godine i dalje ima zavidnu energiju za rad unatoč brojnim obiteljskim tragedijama.

Čitajte i: Zdravko Škender o najvećem gubitku u životu: 'To je ožiljak na mome srcu koji nikada neće zarasti'

Početkom 2020. godine iznenadno mu je preminuo sin Tomislav, a utjehu je, kaže, pronašao u glazbi i vjeri.

- Glazba je moj smisao života. U njoj sam se prepoznao, ona je moja utjeha, i kad mi je najteže i kad mi je dobro u životu. Imam taj inat u sebi, onaj koji imamo svi mi Dalmatinci. Prkosim svojoj sudbini - rekao nam je simpatični Zdravko. Živi u Zagrebu, no već neko vrijeme ljetuje u rodnom Šibeniku.

image
Nastupat će na manifestaciji 'Hrvatski bal' u Frankfurtu.
RANKO SUVAR/CROPIX

- Svakodnevno odlazim na kupanje na šibenskoj rivijeri. Ne volim gužve jer mi često prilaze ljudi. No, drago mi je kad me ljudi i dalje zaustavljaju na ulici i traže autogram. Volim reći da živim kao 'momak'. Došao sam u Dalmaciju kako bih uhvatio malo vitamina D, obnovio organizam i rekreirao se, a u Zagreb ću se vratiti početkom rujna. Ovdje se družim s dugogodišnjim prijateljima, često roštiljamo i jako nam je zabavno - rekao je. Pitali smo ga i koja je tajna njegovog mladolikog izgleda budući da Zdravko gotovo da i nema bora na licu.

Čitajte i: Glazbenik se prisjetio pokojnog sina, njegove riječi slamaju srca

- Jesam li što radio na sebi? Nisam! To vam je jednostavno genetika - rekao je Škender kroz smijeh i dodao kako mu je trenutačno u fokusu samo glazba. Jedva čeka vratiti se na pozornicu i zapjevati sa svojom publikom.

Linker
01. travanj 2024 16:46