Olivia Newton-John

 SHUTTERSTOCK
POSLJEDNJA SNIMKA

Glazbena diva o tome je dugo sanjala, no najveća želja ispunila joj se tek uoči smrti

Pjevačica i glumica Olivia Newton-John preminula je prije šest mjeseci, a sad je objavljena njezina posljednja snimka.

Pjevačica i glumica Olivia Newton-John preminula je prije šest mjeseci, a sad je objavljena njezina posljednja snimka.

Snimila ju je prije četiri desetljeća, a pjesma "Jolene" obilježila je nevjerojatnu karijeru legendarne američke kantautorice Dolly Parton. Obožavala ju je i glazbena diva Olivia Newton-John, koja je uz pjevačku karijeru - diljem svijeta prodala je više od stotinu milijuna albuma, gradila i glumačku karijeru, a proslavila se glavnom ženskom ulogom u kultnom filmu "Briljantin", u kojoj je glumila s legendarnim Johnom Travoltom.

Šest mjeseci nakon smrti Olivije Newton-John, koja je 8. kolovoza 2022. preminula u svom domu u Kaliforniji u 73. godini, objavljena je njezina posljednja snimka, duet s Dolly Parton, na kojoj su slavne pjevačice zajedno otpjevale upravo "Jolene", u kojoj se žena obraća svojoj suparnici odlučnoj u namjeri da zavede njezinog supruga.

image

Zvijezde filma ‘Briljantin‘ Olivia Newton-John i John Travolta

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK

Snimljena je u studiju Dolly Parton, svega nekoliko mjeseci uoči odlaska Olivije Newton-John, a pokojna diva je u popratnom videu izjavila kako joj je duet s Dolly Parton i zajednička izvedba njezine pjesme "Jolene", nadahnute stvarnim događajima iz života Dolly Parton, bila davna želja koja joj se tek sad ispunila.

Te godine 1974. kad je Dolly Parton objavila svoj trinaesti studijski album "Jolene" Olivia Newton-John je branila boje Velike Britanije na Euroviziji u Brightonu, ali nije imala šanse protiv švedske pop senzacije ABBA-e koja je pobijedila s pjesmom "Waterloo". A svoju obradu "Jolene" Olivia Newton-John je objavila 1976. kao otvornu pjesmu na svom sedamnaestom studijskom albumu "Come On Over"

Olivia se smatrala feministicom i aktivisticom, a posljednja molba koju je uputila svojim fanovima prije smrti bila je da doniraju novac dobrotvornim organizacijama, umjesto da ga troše na cvijeće. Glumica i glazbenica preminula je nakon 30-godišnje borbe s rakom, a u svom posljednjem videu na Instagramu zahvalila se svima na podršci koju su joj pružali.

image

Olivia Newton-John s pjesmom ‘Long Live Love‘ nastupila je na Euroviziji u Brightonu 1974.

DEZO HOFFMAN/SHUTTERSTOCK

Njezina bitka s rakom dojke započela je 1992. godine kada je imala samo 43 godine, a bila je vrlo otvorena o svojoj dijagnozi i liječenju, koje je uključivalo upotrebu medicinske marihuane.

Linker
12. svibanj 2024 20:28