Vrlo emotivan

Filip Juričić i Vanda Winter ponovno zajedno: ‘Istinu posvećujem svom anđelu čuvaru‘

Našem proslavljenom glumcu trebalo je sedam godina da pronađe vrijeme i okupi ekipu kako bi snimo spot za pjesmu čiji je tekst inspiriran njegovim životom, a u dva dana pogledalo ju je više od sedam tisuća ljudi.

Nakon što je naša poznata glumica i vrsna pjevačica Vanda Winter u listopadu prošle godine za snimanje spota svog prvog singla Lako je za nadolazeći album pozvala glumca Filipa Juričića da joj se pridruži pred kamerama, sada je Filip "uzvratio poziv" pred mikrofonom. Naime, naš poznati glumac uplovio je u glazbene vode, a kako je nježna balada Istina osmišljena kao duet, nije dvojio tko bi ga s njim mogao otpjevati.

"Radi se o pjesmi koju je napisao moj dragi prijatelj Darko koji već pet godina nije među nama. Bio je vrstan glazbenik i tekstopisac, moj najdraži i najvjerniji prijatelj, anđeo čuvar i osoba koja je uvijek bila uz mene u svim lijepim i onim manje lijepim životnim trenucima. Pjesmu je napisao prije sedam godina, a nastala je kao rezultat naših intimnih razgovora. Rekao mi je - evo ti je i nađi si nekog s kim ćeš ju otpjevati", kazao nam je Filip kojem je trebalo punih sedam godina da ta lijepa ljubavna balada ugleda svjetlo dana. Doduše, snimljena je puno ranije u studiju producenta Miroslava Lesića, ali je do danas malo dorađivana.

image

Filip Juričić i Vanda Winter u spotu za pjesmu Istina

DAVID KAPAC

Čitajte i: Bojanin vikend bit će pun dobrih provoda, od debitantskog nastupa do izložbe

''Znate kako vam je to. Stalno mislite sada ću, pa sutra ću, pa sljedeći tjedan i vrijeme vam odleti. Ili sam stalno nešto snimao i radio u kazalištu, pa dođe ljeto, pa treba okupiti ekipu… I nedavno se sve konačno posložilo. Imao sam nešto slobodnog vremena i čvrsto odlučio da pjesma mora dobiti spot i izaći u javnost. A vjerojatno je uz veliku želju, stigla i pomoć jednog anđela s neba. Jer ova pjesma je uspomena i posveta mom Darcu koji je ionako zauvijek našao mjesto u mom srcu.''

Filip Juričić sam je financirao snimanje spota kojeg ne bi bilo bez njegovog prijatelja iz doba studija na Akademiji dramske umjetnosti, redatelja Davida Kapca, kojem je s punim povjerenjem prepustio kreativan dio posla.

"To su prijateljstva koja posijete u mladosti i iako se možda ne čujete i ne viđate često te je korijene teško iščupati. Hvala snimatelju, montažeru i mom dragom Davidu na odrađenom poslu jer mi za sada stižu samo pohvale - i za pjesmu i za spot. Cijeli posao bio je pomalo gerilski, snimali smo u Teatru &TD bez ikakvih rekvizita, a uz talentiranu Vandu kojoj je dovoljno pustiti glas, ja sam više glumio i recitirao, nego pjevao", smije se glumac kojem to ipak nije prvo pjevačko iskustvo.

Čitajte i: Vanda Winter o svojoj velikoj ljubavi: ‘Kad me je nazvao, znala sam da se takva prilika ne odbija‘

Kao član ansambla zagrebačkog kazališta Komedija imao je glumačko-pjevačku rolu u mjuziklu Opasne veze. U zafrkantskom tonu kaže da s tim nastupom nije baš polučio veliki uspjeh, ali da bi svejedno volio još koji puta zapjevati.

"Daleko od toga da mislim da imam pjevački talent, niti bi mi palo na pamet oduzimati kruh pravim pjevačima, pa će tako i ova meni posebno emotivna i važna pjesma za sada ostati samo izlet u glazbene vode. No bio sam na korak do nastupa u TV showu Zvijezde pjevaju, ali se nažalost nisam uspio dogovoriti s produkcijom oko uvjeta. Nisam neki pjevač, ali vjerujem da bih glumom nadoknadio talent. Tko zna, možda ću dobiti još neku priliku. Znate, ja vam volim pjevati, samo je pitanje želi li me netko slušati", zaključio je glumac za Gloria.hr.

Poslušajte Istinu!

Linker
12. travanj 2024 09:54