Pruža podršku drugima

Dwayne Johnson progovorio o depresiji: ‘Traženje pomoći je naša supermoć‘

Nakon što je prošao brojne probleme s mentalnim zdravljem, glumac se često osvrće na vlastitu prošlost, a to je učinio i prilikom snimanja serije Young Rock koja je baš zbog toga oduševila kritiku i gledatelje.

Glumac Dwayne Johnson priznao je da je naučio cijeniti važnost razgovora o svojim osjećajima nakon što se kao mladić susreo s problemima mentalnog zdravlja. Bivši hrvač i današnji glumac iskreno je progovorio o pritisku da svoje emocije mora zadržati u tajnosti.

"Odrastao sam kao jedinac u obitelji, ali i kao pravi frajer. Mislio sam da me razgovor o osjećajima čini ranjivim, ali i slabim. No, to nije tako", izjavio je glumac za E! magazin.

image

Bivši hrvač i današnji glumac iskreno je progovorio o pritisku s kojim se susreo.

GOFFPHOTOS.COM/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Teška dijagnoza... Bruce Willis bi zbog bolesti uskoro mogao okončati karijeru

Zbog zatomljivanja svojih unutrašnjih stanja i misli, Johnson je 1990. godine doživio prvi napadaj depresije. Naime, njegovo se mentalno zdravlje narušilo nakon što su mu ozljede poremetile sveučilišnu nogometnu karijeru, a nakon toga se depresivan scenarij ponovio sredinom devedesetih, i to kada je izbačen iz tima Kanadske nogometne lige.

"Nisam znao što je depresija, samo sam se osjećao katastrofalno. Nisam imao volje ni za što, nisam htio ništa raditi...", prisjetio se glumac.

Johnson je od tada shvatio da njegovo depresivno stanje i ponovan pronalazak uspjeha zahtijevaju suočavanje s tim negativnim osjećajima, razgovor o njima i stručnu pomoć. To je, uostalom, jedna od poruka koju je uputio publici NBC-ove serije Young Rock, inspirirane njegovim životom.

Čitajte i: Miljenica Hollywooda na životnoj prelomnici: ‘Ne znam kad ću se vratiti!‘

Podsjetimo, prošle je godine TV emisija naišla na oduševljenje kritike upravo zato što prikazuje njegove probleme s mentalnim zdravljem iz mladosti, a glumac je gledateljima rekao: "Ako prolazite kroz to, borite se i depresivni ste, niste sami, i u redu je tražiti pomoć. Traženje pomoći nije slabost. Traženje pomoći je zapravo naša supermoć".

Glumac često podsjeća na važnost mentalnog zdravlja, u čemu ga posebno podržava obitelj, ali i obožavatelji. Privatno je The Rock u sretnom braku s Lauren Hashian s kojom se vjenčao 2019., 11 godina nakon razvoda od prve supruge s kojom ima kćer Simone Alexandru. U drugom braku je dobio još dvije kćeri koje su mu, nerijetko ističe, veliko nadahnuće i svijetlo u životu.

Linker
18. travanj 2024 12:24