BACI OKO NA MENE

Dvi-tri baze za umrit od smija! Tonči Huljić objavio spot u kojem ‘pokazuje‘ unučicu i podbada zeta Petra Grašu

Legendarni splitski glazbenik i skladatelj svoj je novi spot u kojem ju gost na klavijaturama zet Petar Grašo posvetio unučici

Splitski skladatelj Tonči Huljić (60) kod nas se uobičajeno smatra najproduktivnijim domaćim autorom lakih nota s više od 1500 pjesama u katalogu koje su tijekom protekla četiri desetljeća izvodili brojni izvođači. U svijetu je, pak, situacija bitno drukčija, jer ondje Tončija Huljića prvenstveno poznaju kao autora skladbi za najuspješnije crossover izvođače poput pijanista Maksima Mrvice, te ženskih grupa Bond i Wild. Veliko priznanje stiglo mu je ovih dana kad je njegov autorski projekt Mediterraneo uvršten na program 70. Ljubljanskog festivala, najveće regionalne manifestacije koja se od 21. lipnja do 8. rujna održava u slovenskoj metropoli.

Pogledajte video

Dotad je po Huljićevom mjerilu još mnogo vremena, pa je neumorni glazbenik - iako u posljednje vrijeme posvećen orkestralnoj glazbi i Pop Misi - sa svojim autorskim projektom, bendom Madre Badessa predstavio novi singl Baci oko na mene.

Specifičnost pjesme je što kroz tipično ljubavnu pjesmu progovara univerzalnim jezikom ljubavi, a spot je Huljić posvetio svojoj unuci koja na svijet stiže ovog ljeta.

image

U autoironičnoj priči Huljić je vitalni 85-godišnjak

TONIKA PR

"Spot je zapravo putovanje kroz našu zamišljenu zajedničku budućnost", kaže Huljić koji u početnom prizoru sa zetom Petrom Grašom za klavijaturama iščekuje rođenje djevojčice pred vratima rodilišta, prati je u njezinim igrama kroz djetinjstvo, sve do odraslih godina i njezinih prvih ljubavi koje djed pozorno i budno prati.

Čitajte i: Godina slavlja za Tončija Huljića: ‘Jedva čekam unučicu, moj sljedeći spot će biti posvećen njoj!‘

Tonči Huljić u spotu progovara na svoj tipičan autoironičan način, i to šaleći se na svoj račun, na račun svog zeta i unuke.

'Spot je možda jedna od mojih 'najluđih' autoironija, jer se u njemu vidim kao vitalnog 85-godišnjaka', kroz smijeh će Tonči Huljić.

image

Tonči Huljić svoju je novu pjesmu i spot posvetio unuci

TONIKA PR

"Dida će ti dati, neće valjda onaj tvoj škrti otac", tim riječima u spotu Huljić podbada zeta Grašu dajući unuci džeparac za izlazak s momkom, a ona mu sjedajući na stražnje sjedište motocikla dobacuje: "A znaš šta ti tata poručuje? Da ti nijedna pjesma ne bi valjala da ti ih on nije otpjevao!".

image

Splitski glazbenik i skladatelj Tonči Huljić zvijezda je svjetske crossover scene

TONIKA PR

Odnos Huljića i Graše od samog je početka obilježen (ne)slanim šalama, te stalnim međusobnim podbadanjem, u čemu obojica slatko uživaju. A tu je priču u spot pretočio redatelj Tonči Huljić uz pomoć svog stalnog suradnika Vojana Koceića.

Linker
15. travanj 2024 13:43