Obračun s tabloidima

Drew Barrymore: ‘‘Izvrću moje riječi! Nikad nisam rekla kako bih voljela da mi je majka mrtva‘

Glumica se još bori s teškim traumama iz djetinjstva. Ipak, ne okrivljuje majku za današnje probleme, želi joj sreću i zdravlje, ali dodaje da i ona mora napredovati, unatoč tome što joj je majka na ovom planetu.

Glumica Drew Barrymore odlučila je raščistiti situaciju sa žutim tiskom nakon što su, rekla je, izvrnuli njezine riječi i objavili kako „želi da joj je majka mrtva”. U obraćanju putem Instagrama prozvala je tabloide da su pogrešno protumačili njezine izjave o odnosu s majkom koje je dala u intervjuu za New York Magazine. U videu je Drew uzrujana, upire prstom u kameru, a psovke je prekrila pištanjem. „Bila sam ranjiva i pokušavala sam razumjeti taj vrlo težak i bolan odnos i priznala sam da je to teško dok je roditelj živ. A oni među nama koji to moraju razumjeti ne mogu dočekati taj trenutak, a ne smrt roditelja”, pojasnila je.

„Svi vi tabloidi, nemojte izvrtati moje riječi i tvrditi kako bih voljela da mi je majka mrtva. Nikada to nisam rekla i nikada ne bih. Zapravo sam rekla kako bih voljela da nikada ne moram živjeti egzistenciju u kojoj bih to nekome poželjela, jer je to bolesno”, zaključila je glumica i dobila niz ohrabrujućih poruka pratitelja i više od stotinu tisuća lajkova u samo osam sati. Podršku su joj pružile i kolegice – Jennifer Garner je napisala: „Hrabra si i autentična i obožavam te”, Jennifer Love Hewitt kratko je dodala: „Odlično si im rekla!”, dok je Padma Lakshmi komentirala: „Uh, tako mi je žao. Svi znamo što si mislila. Hvala ti za tvoju ranjivost”.

Ljubomorna na prijatelje

No, što je zapravo 48-godišnja zvijezda „Charliejevih anđela” rekla o odnosu sa 77-godišnjom majkom Jaid Barrymore? U intervjuu je govorila o teškoj prošlosti s majkom i o tome kako je bila ljubomorna na prijatelje koji su uspjeli poraditi na svojim traumama nakon što su im mame umrle. „Sve su njihove mame otišle, samo moja nije. A ja kažem: ‘Ja nemam taj luksuz.’ Ali ne mogu čekati. Ne želim biti u stanju u kojem priželjkujem da netko ode prije nego što je to suđeno, kako bih ja mogla rasti. Zapravo želim da ona bude sretna, da napreduje i bude zdrava. Ali moram rasti unatoč tome što je ona na ovom planetu”, izjavila je.

Kasnije u intervjuu, Drew se pokajala zbog tih grubih riječi. “Usudila sam se to reći i nisam se osjećala dobro. Stalo mi je i uvijek će mi biti. Ne znam jesam li ikada znala sačuvati se, zatvoriti, ne osjećati, podići zid”, ublažila je prethodne riječi.

image

Drew 1982. u filmu E.T.

MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Rehabilitacija u dvanaestoj

Poznato je da je holivudska zvijezda imala problematičan odnos s roditeljima od ranog djetinjstva te je i ranije otvoreno govorila o nastojanjima da to izgladi. Kad je bila dječja zvijezda, mama joj je bila menadžerica i često ju je vodila na partyje, uključujući i one u Studiju 54, gdje je došla u dodir s drogom i alkoholom. Do dvanaeste godine Drew je već bila na rehabilitaciji, godinu kasnije majka ju je smjestila u ustanovu za mentalno zdravlje u kojoj je provela godinu i pol. Ubrzo po izlasku Drew se emancipirala od majke i oca, Johna Drewa Barrymorea.

image

S mamom Jaid i polubratom Johnom Blythom kad je imala pet godina

SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Jaid Barrymore snimljena 2003. godine

MATT BARON/BEI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

‘Stvorila je čudovište‘

„Mislim da je stvorila čudovište i nije znala što bi s čudovištem”, rekla je u ranijem intervjuu glumica o odnosu s majkom. Drew ima dvije kćeri s bivšim suprugom Willom Kopelmanom i Jaid od 2021. ima s njima ograničen odnos. „Upoznala je moju djecu, ali tu postoje stvarne granice, distanca i puno obzira”, pojasnila je glumica. U novom je intervjuu izjavila da „ne okrivljuje” Jaid, kojoj još uvijek financijski pomaže, za teškoće u današnjem životu.

Drew je ranije uspjela donekle poboljšati odnos s ocem, koji je umro 2004. godine te je počela suosjećati s njim, jer je shvatila „kakvo je nesposobno ljudsko biće”. Nakon što mu je bio dijagnosticiran multipli mijelom, platila mu je bolničko liječenje. Glumica smatra da je njezinoj majci posebno teško zbog toga što od nje nije dobila jednake simpatije kao što je dobio pokojni otac: „Kao da je ona dobila tugu i bol, a on besplatnu ulaznicu.”

Linker
24. travanj 2024 13:39