ZABRANA PRISTUPA

Domaće i strane zvijezde na meti: Shakirin stalker planirao budućnost s njom

Kolumbijska pjevačica posljednja je u nizu zvijezda kojima su uhode život pretvorile u pakao.

Kolumbijsku pop divu Shakiru smatrao je svojom suprugom i zbog toga joj posljednjih tjedana i mjeseci zagorčavao život uhodeći je. Njegovo ime je Daniel John Valtier, a 56-godišnji muškarac s prebivalištem u El Pasu u Teksasu uhićen je 8. siječnja u blizini Shakirine kuće u Miamiju. Sudac istrage odredio mu je pritvor i jamčevinu od sto tisuća dolara, a ako prikupi novac i ponovno izađe na slobodu ne smije sa Shakirom imati apsolutno nikakav kontakt. Ne smije joj fizički pristupiti, niti joj se obraćati na društvenim mrežama, a zabranjeno mu je slati poruke, elektroničku poštu i darove, te navoditi druge osobe da to čine u njegovo ime.

"To je jedina ispravna odluka", objasnio je sudac nakon što je pregledao sve poruke koje je Valtier mjesecima objavljivao na društvenim mrežama. Osim toga planirao je zajedničku budućnost sa Shakirom, te joj slao darove i vina na kućnu adresu.

Shakira je posljednja u nizu zvijezda kojima su uhode živote pretvorile u pakao. Mete su uglavnom žene, a statistika kaže da je svaka šesta žena tijekom života doživjela neki oblik uhođenja, te da su ih u dvije trećine slučajeva uhodili njihovi sadašnji ili bivši partneri. Stalkeri, dakle, nisu samo anonimni čudaci koji opsjedaju celebrityje, ali su takve priče medijski najeksponiranije.

image

O slučaju Madonninog uhode snimljen je i film

ALESSANDRO BREMEC/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK

Na američkom imanju supermodela Cindy Crawford preklani je tako uhićen britanski državljanin koji je uporno lupao na prozore njezinog doma želeći joj priopćiti da imaju zajedničko dijete.

Pjevačica i voditeljica popularnog talk showa Kelly Clarkson dugo je bila na meti muškarca i žene, koji su se opetovano pojavljivali na njezinom posjedu u Los Angelesu, pratili ju i fotografirali... Pjevačicu i glumicu Selenu Gomez 2012. uhodio je, pak, čovjek kojem je, prema njegovim riječima, sam dragi Bog naložio njezino ubojstvo, a na fanatičnog Madonninog uhodu tjelohranitelji su devedesetih pucali kad se pokušao ušuljati na njezino imanje.

image

Renata Sopek

PRESS

Glumica Uma Thurman godinama je dobivala seksualno eksplicitne poruke i crteže od istog čovjeka, a pjevačica Beyonce je dobivala prijeteće poruke od čovjeka koji je bio uvjeren da se ona lažno predstavlja i da je zauzela mjesto stvarne Beyonce. Na meti uhoda bile su Sandra Bullock, Britney Spears, Miley Cyrus, Jennifer Lawrence, Rihanna, Taylor Swift, Jennifer Aniston, Kim Kardashian i mnogi drugi, a pjevača i glumca Justina Timberlakea je uhodila žena koja je bila uvjerena kako je njihova uloga da zajedno vladaju svijetom.

I mnoge domaće zvijezde bile su mete uhoda. Fitness trenericu i TV voditeljicu Renatu Sopek progonio je opsesivni obožavatelj koji joj je slao uznemirujuće i prijeteće mailove, umislio da su u vezi te joj dolazio na kućna vrata, a odahnula je tek kad je uhićen i nakon suđenja poslan na psihijatrijsko liječenje.

image

Nina Badrić

VEDRAN PETEH/CROPIX

Pjevačicu Nina Badrić dvije je godine sustavno uhodio čovjek koji je zbog toga osuđen na zatvorsku kaznu, a izrečene su mu i dvije sigurnosne mjere - obavezno psihijatrijsko liječenje te zabrana uznemiravanja i približavanja.

Glumicu Ornelu Višticu prije deset godina je dva mjeseca vrebao muškarac koju ju je pratio, promatrao i dobacivao lascivne komentare... Policija je bila upoznata sa slučajem, a Ornela se na kraju iselila iz tog kvarta i unajmila drugi stan.

image

Ornela Vištica

IVAN POSAVEC

Splitska pjevačica Jelena Rozga dvaput se našla na meti uhoda. "Nema prvog i drugog puta, strah je uvijek isti. Na takve se stvari nikada ne navikneš. Plašim se i dalje", ispričala je Jelena Rozga u razgovoru za Gloriju, te otkrila kako je obojicu uhoda prijavila policiji.

Linker
20. travanj 2024 01:12