Čestitke!

Dobrodošao maleni: Marija Selak Raspudić rodila sina, doktor uz ponosnog tatu otkrio i ime

Marija je na proljeće otkrila kako dobro podnosi drugu trudnoću te da planira raditi što je dulje moguće, par ima i kćerkicu Danicu, a Nino i kći Floru iz prvog braka.

Zagrebačka filozofkinja i saborska zastupnica Marija Selak Raspudić rodila je sina. Otkrio je to prijatelj i suradnik, naime vijest je na svom profilu na Facebooku potvrdio liječnik i član Mosta Trpimir Goluža.

"Sve je dobro prošlo. Pozdrav od ponosnog oca i doktora. Dobrodošao Ilija Raspudiću, Bog te blagoslovio", piše uz fotografiju na kojoj liječnik pozira s Ninom Raspudićem na bolničkom hodniku. Očekivano, ispod objave krenule su se nizati čestitke sretnim roditeljima, ali i malenom Iliji.

Par ima dvogodišnju djevojčicu Danicu, a Nino iz prvog braka ima i kći Floru. Marija je na proljeće otkrila kako dobro podnosi drugu trudnoću te da planira raditi što je dulje moguće. U razgovoru za magazin Gloria u ožujku ove godine ipak je priznala da joj je rad u trudnoći bio naporniji - što zbog banalnih stvari poput muke s odjećom u koju više ne stane, što zbog fizičkih ograničenja i osjetljivosti zbog koje svaku raspravu doživljava mnogo emotivnije nego prije.

"Nino i ja nismo ništa planirali, ali smo htjeli još djece. Oboje ih volimo i mislimo da nema ljepše i važnije stvari od dolaska novog života. U prvom tromjesečju sam imala izraženije mučnine i glavobolje, a sada je već malo lakše, osim što mi je trbuh dosta veći nego što je bio u prvoj trudnoći. Ili mi se barem tako čini. U prvoj trudnoći sam bila i puno opterećenija time je li hrana koju konzumiram dobro oprana ili sirova i je li sve u redu s djetetom, a sada jedem sve što nađem i općenito se manje brinem. Naravno, tu je i naša dvogodišnja kćerkica Danica koja skače po meni i koja mi pojede svu pažnju, tako da se zapravo ni ne stignem baviti sadašnjom trudnoćom", kazala Marija ovog proljeća.

image

Marija Selak Raspudić

NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Budući da je njihova Danica nazvana po baki s majčine strane, malu prednost u biranju imena za sina imao je - tata Nino.

"Danicu sam dojila gotovo dvije godine, tako da je ta faza bila najteža jer sam znala po nekoliko puta dnevno trčati iz Sabora kući kako bih je nahranila. Kad sam prestala dojiti, postalo je znatno lakše, iako Danica neće na spavanje prije ponoći pa i dalje muku mučim s trajnim umorom. Suprug mi puno pomaže, doista je posvećen otac, postao je živuća legenda našeg dječjeg parka. No, moram reći da ništa ne bih mogla da mi nema roditelja koji obožavaju unučicu. Oni me doslovce spašavaju jer Danica još nije krenula u vrtić. Počela sam raditi čim sam krenula studirati kako bih se što prije financijski osamostalila i jedva dočekala da se odselim od kuće. A tek kad sam dobila dijete shvatila sam koliko mi znače roditelji i koja je sreća to što imam kome doći da mi pomogne. Moglo bi se reći da mi je život u tom smislu očitao lekciju", priznaje Marija koja je u ožujku proslavila 40. rođendan.

Linker
05. ožujak 2024 14:54