Amalija Knavs s kćeri Melanijom i zetom Donaldom Trumpom

 DOULIERY OLIVIER/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA
najveća podrška

Do posljednjeg je trenutka bila uz nju: Životna priča majke Melanije Trump

Amalija Knavs, majka bivše američke prve dame Melanije Trump i snaha Donalda Trumpa, preminula je 9. siječnja u Miamiju od posljedica teške bolesti.

Amalija Knavs, majka bivše američke prve dame Melanije Trump i snaha Donalda Trumpa, preminula je 9. siječnja u Miamiju od posljedica teške bolesti.

Fotografiju s pokojnom punicom objavio je bivši američki predsjednik Donald Trump, koji se na ovogodišnjim izborima ponovno kandidira za Bijelu kuću. "Ovo je jako tužna noć za cijelu obitelj Trump!!! Melanijina prelijepa majka, velika žena Amalija nas je napustila i preselila se na ljepše mjesto na nebu. Bila je nevjerojatna žena čiji se gubitak ne može opisati riječima", napisao je Donald Trump u Instagram objavi.

Da Amalija Knavs ima ozbiljnih zdravstvenih problema postalo je jasno kad se nitko od članova Melanijine obitelji nije pojavio na dočeku Nove godine u klubu Mar-a-Lago kojem su inače Amalija i Viktor Knavs s kćeri Melanijom Trump tradicionalno nazočili.

"Melania nažalost nije s nama jer u bolnici bdije uz krevet svoje majke. Amalija je jako bolesna, ali se svi nadamo kako će se oporaviti. Zato ovim putem želim pozdraviti najsjajniju prvu damu koja sa svojom majkom proživljava teške trenutke u Miamiju. Melania poznaje 95 posto uzvanika koji su se večeras okupili s nama i poželimo njezinoj majci brzi oporavak", izjavio je Donald Trump u obraćanju okupljenima.

image

Melania Trump s majkom Amalijom u New Yorku 2004.

MEDIAPUNCH/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Od kćerkinog preseljenja u Sjedinjene Države i braka s Donaldom Trumpom, a posebno nakon Barronovog rođenja, Melanijini roditelji Amalija i Viktor Knavs većinu vremena su provodili s kćeri kojoj su pomagali u svakodnevnim obavezama i brizi oko Barrona.

Nakon Trumpova odlaska iz Bijele kuće svi skupa su se skrasili na Floridi, a živjeli su povučeno i pojavljivali se tek povremeno na najvažnijim društvenim događanjima koje je njihov zet priređivao u svom golf klubu.

"Barron je bio posebno povezan s bakom, ona ga je naučila slovenski, s njom je provodio najviše vremena", ispričali su poznavatelji situacije unutar njihova četiri zida. Amalija i Viktor Knavs su u kolovozu 2018. dobili američko državljanstvo, a svoj slovenski dom u Sevnici, gradiću od pet tisuća stanovnika na obali Save, posjećivali su dva do tri puta godišnje.

image

Donald i Melania Trump sa sinom Barronom, te Viktorom i Amalijom Knavs u Palm Beachu 2009.

SMG/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Amalija i Viktor Knavs upoznali su se 1966., te vjenčali godinu dana kasnije u Sevnici: Viktor je tada radio kao vozač, a Amalija je bila zaposlena u tvornici dječje odjeće. Dobili su kćeri Ines i Melaniju, koja je rođena 26. travnja 1970. Obitelj je živjela u dvosobnom stanu u višekatnici, a Viktor Knavs kasnije se posvetio trgovini autodijelovima. Automobili su bili i ostali njegova strast, pa se za boravka u Sevnici najradije zadržavao u lokalnoj automehaničarskoj radionici gdje je održavao svoj oldtimer u čijoj vožnji je najviše uživao.

Donald i Melania Trump upoznali su se 1998. na partyju u Kit Kat klubu u sklopu njujorškog Tjedna mode, godinu dana nakon Donaldovog razvoda od druge supruge Marle. "Kad sam je ugledao totalno sam poludio. Zapravo, tamo sam se trebao naći s jednom drugom ženom. Ona je bila neki supermodel i sjedila je kraj Melanije, članice agencije ID Models. Netko mi je rekao "Pogledaj, tamo je ta i ta" Ja sam odgovorio "ma pusti to, nije bitno. Nego, reci, tko je ona što joj sjedi s lijeve strane?", ispričao je Donald Trump u showu Larryja Kinga.

image

Obitelj na okupu u klubu Mar-a-Lago 2015.

SMG/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Na rastanku Trump joj je dao sve svoje brojeve telefona - ureda, resorta u Mar-a-Lagu, stana u New Yorku, mobitela..., na prvi spoj odveo ju je u elitni klub Moomba, a nakon mjesec dana i privatnim zrakoplovom na prvi zajednički vikendu u Palm Beachu, mjestu koje je četvrt stoljeća kasnije postalo dom svim članovima Melanijine obitelji, na kojem će se oni oprostiti od Amalije Knavs.

Linker
26. travanj 2024 16:07