trenutak za povijest

Dirljive scene! Pogledajte trenutke u kojima Matea Jelić javlja majci da je osvojila olimpijsko zlato!

Kninjanka Matea Jelić osvojila je zlato na Olimpijskim igrama u Tokiju. Nekadašnja predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nalazi se tamo kao članica Međunarodnog olimpijskog odbora. Zabilježila je iznimno dirljive trenutke mlade djevojke i njezine mame, a fotografije nam ustupila na korištenje.

Ljiljana Jelić trenutno ne odgovara na pozive - razumljivo, obzirom da je njezino dijete uzelo olimpijsko zlato. Jedna je majka, a tome svjedoče i dirljive fotografije koje je fotografirala bivša predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović. I ona je izvan sebe od sreće i ponosa što Hrvatska ima ovakvu mladost. Naime, na fotografijama koje nam je članica Međunarodnog olimpijskog odbora ustupila imate prilike vidjeti Mateu u prvim trenucima nakon osvajanja medalje - kako razgovara sa svojom majkom.

image
Kolinda Grabar Kitarović
image
Kolinda Grabar Kitarović

Knin je na nogama, svi već slave, a ponosna majka vjerojatno se u ovim trenucima sjeća svega što je sa svojim djetetom prošla kroz godine treniranja taekwondoa. Dvije operacije, gubitak motivacije, strah za zdravlje - prihvaćanje da Matea sa svega 17 godina mora otići u Split kako bi trenirala sport kojem je posvetila svoje djetinjstvo i mladost... Emocije, ponos i suze radosnice - sve je to Jelić donijela svojoj obitelji, gradu i zemlji. Posebno majci, koja joj je, uz oca, najveća podrška.

image
Kolinda Grabar Kitarović

Čitajte i: Dvije teške operacije, bolovi, borba - i Janica Kostelić! Tko je Matea Jelić, djevojka koja je osvojila olimpijsko zlato?

Odricanjem i velikom obiteljskom podrškom, Jelić je stigla do trona. U nedavnom razgovoru za Gloria.hr otkrila nam je Matea da joj obitelj u Splitu, gdje živi i trenira, jako nedostaje. Zbog sporta, djevojka je sa 17 godina napustila Knin i doselila u Split. Obitelj joj, rekla nam je, silno nedostaje. "Lijepo mi je tu, no silno mi nedostaje moja obitelj. Imam mlađu sestru Ivonu i brata Kristijana koji su također u ovom sportu. Seka se bori s juniorima, a brat je trener. Mama Ljiljana i tata Mate su mi najveća podrška u svemu", povjerila nam je pobjednica Matea.

image
Kolinda Grabar Kitarović
Linker
19. travanj 2024 10:56