nesvakidašnja premijera

Daria Lorenci Flatz o premijeri uz zvuk sirene u Cannesu: ‘Bilo je jako emotivno, bilo je i suza‘

Zagrebačka glumica rodom iz Sarajeva emotivno je doživjela ukrajinski film u kojem je glumila jer ju je podsjetio na ratne strahote koje je i sama doživjela

''Premijera je bila prekrasna, bilo je jako dirljivo, a nakon projekcije publika je ustala i dugim pljeskom nagradila film'', kazala nam je glumica Daria Lorenci Flatz, nakon projekcije ukrajinskog filma ''Vizija leptira'' redatelja Maksyma Nakonechnyija na Filmskom festivalu u Cannesu.

Ona naime, zajedno s kolegom Edvinom Liverićem u njemu igra u jednoj sceni i iako se radi o manjim ulogama, njihovi likovi vrlo su važni za radnju filma.

Čitaj i: Veliki prosvjed hrvatske ekipe u Cannesu: Na crveni tepih uz zvuk sirene za zračnu opasnost

''To je ratni film o jednoj vojnikinji koja se nakon raznih strahota vraća kući i bori s PTSP-om. Iako je film sniman prije ovog ukrajinsko-ruskog rata o kojem se tada nije ni pomišljalo, film je sada postao više nego aktualan. Dio publike na projekciju je došao s ukrajinskim zastavama, bilo je vrlo emotivno, a bilo je i suza. Pogotovo nama koji samo i sami proživjeli rat. A u Cannesu shvatiš da život ide dalje, dok se na jednom kraju svijeta zvecka oružjem, ovdje se zvecka čašama pjenušca. No poruka je poslana i ekipi film koji su dobili veliku podršku na festivalu, važno je da su prenijeli poruku iz kakvog pakla dolaze.''

image

Daria Lorenci Flatz u haljini Lokomotiva i Edvin Liverić u Varteksovom odijelu

GORAN MEĆAVA

Glumici Dariji Lorenci Flatz ,koja je u Cannes stigla samo dan prije projekcije filma zbog snimanja serije ''Kumovi'', ovo je bila prva šetnja najglamuroznijim crvenim tepihom, a za tu priliku odjenula je kratku crnu haljinu marke Lokomotiva i torbicu kupljenu u zagrebačkom dućanu Garderoba.

''Za šminku i frizuru pobrinuli su se spretni vizažisti i frizeri iz L'Oreala koji su na raspolaganju gostima festivala. Sretna sam što sam bar nakratko bila dio ove glamurozne filmske priče i nadam se uspjehu našeg, odnosno ukrajinskog filma. A mi smo premijeru pošteno proslavili do tri ujutro na jednoj velikoj jahti nekog egipatskog bogataša koja je plovila u moru ispred Cannesa.'', kazala je glumica. A Edvin Liverić također niej skrivao oduševljenje filmskom smotroma na Azurnoj obali.

image

Edvin Liverić i redatelj filma Maksim Nakonechny

PRIVATNI ALBUM

''Po meni je to najveće svjetsko filmsko događanje jer ne radi se samo o nagradama i projekcijama, tu su svi koji nešto znače u filmskom poslu, pravi sajam, tu se trguje, predstavljaju novosti, upoznaju ljudi...Drago mi je da sam bio dio te nezaboravne priče, izuzetno sam zadovoljan filmom u kojem smo Daria i ja glumili i priznajem imao sam malu tremu penjući se stepenicama kojima su prije nas prošle najveće filmske zvijezde.Upoznal ismo mnogo zanimljivih ljudi, puno partijali, i naravno nešto vidjeli od lokalnih muzeja i znamenitosti", rekao je.

Linker
20. travanj 2024 05:41