Ne slaže se s obožavateljima

Cynthia Nixon se konačno osvrnula na negativne komentare o Mirandinim postupcima

Glumica je otkrila što misli o promjeni svoga lika, a svima koji zamjeraju da serija nije ono što je bila nekada, poručila je neka pogledaju reprize ‘Seks i grada‘.

Iako je prošlo nešto više od tjedan dana od prikazivanja posljednje epizode prve sezone serije I tek tako..., čini se kako se dojmovi još uvijek nisu slegnuli. Popularni reboot su i prije premijernog prikazivanja obilježile dramatične situacije, počevši od javnih nesuglasica između glumice Kim Cattrall koja tumači lik Samanthe i Sarah Jessice Parker, nositeljice lika protagonistice Carrie Bradshaw. Uslijedio je skandal s glumcem Chrisom Nothom pa se produkcija odlučila "riješiti" Face, a potom je John Corbett najavio povratak svog lika Aidana, koji se u prvoj sezoni ipak nije pojavio, što je rezultiralo čuđenjem javnosti.

No, sezonu u kojoj smo imali prilike vidjeti kako zvijezde Seks i grada žive u svojim pedesetima, nedvojbeno je obilježio lik Mirande, a njezini postupci zgrozili su mnoge. Na početku sezone, razvoj Mirandina lika činio se logičnim nastavkom na ranije sezone - upisala je fakultet ljudskih prava, a kada se ne bi družila s prijateljicama, sjedila bi sa suprugom Steveom ispred malih ekrana i uživala u večernjim desertima.

image

Mnoge je šokirao i način na koji se Miranda ponijela prema suprugu Steveu.

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

No, ubrzo smo doznali i kako je tijekom pandemije Miranda razvila problem s alkoholom, a potom se zaljubila u nebinarnu podcast voditeljicu Che Diaz (osoba koja se odbija rodno deklarirati te za sebe koristi zamjenicu "oni") i ostavila Stevea, a sve je popratilo mnoštvo neočekivanih postupaka koji su zgrozili javnost.

Dakle, najkontroverzniji lik prve sezone svakako je Miranda Hobbes, a rasprave publike su se toliko zahuktale da je i sama zvijezda Cynthia Nixon (55) morala uskočiti i braniti Mirandine postupke. Mnogi su kritizirali scenariste zbog toga što smatraju kako se Miranda kao najrazboritija članica skupine ne bi odvažila na takve postupke. Nixon, međutim, ima sasvim drugačije mišljenje:

“Mislim da je Miranda hrabra i mislim da samo ide naprijed. Ne zna kamo točno ide, ali zna da nekuda mora otići”, kazala je Nixon za Vogue o Mirandinoj naizgled impulzivnoj odluci.

image

U prvoj sezoni reboota, Miranda se odvaži na novu romansu, što je izazvalo brojne reakcije.

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

"Miranda je vrlo pametna i vrlo je uporna, ali nikada nije bila umjerena!", iskreno je rekla Nixon.

Čitajte i: Sarah Jessica Parker najavila dva vruća trenda za ovu godinu, cipele su san snova!

Cynthia je izjavila i kako Miranda nikada nije bila toliko taktična koliko obožavatelji misle da jest. Priznala je i kako nije zainteresirana za povratak u svijet serije ako Miranda neće biti manjkava i razvijati se, napominjući da je Mirandina neurednost u skladu s feminističkim stavom serije.

“Feministička serija ne bi trebala biti propaganda koja prikazuje žene kao razumne, mudre, ljubazne, privlačne osobe”, rekla je.

Glumica se osvrnula i na osude spram Mirandinog prekida sa Steveom te dodala: “Tako je to s prekidima. Najčešće se događa zbog jedne osobe, dok druga polovica pati".

Svima onima koji su se žalili zbog toga što ova serija više nije "Seks i grad", Nixon je poručila neka se vrate reprizama, jer je "I samo tako..." druga i drugačija serija.

Linker
19. travanj 2024 07:52