Životna škola

Čast iz Bijele kuće: Najpoznatija bogatašica postala najglasnija zaštitnica ‘problematične‘ djece

Paris Hilton uključila se u kampanju protiv institucionalnog zlostavljanja djece. Ovog tjedna tim je povodom posjetila i rezidenciju predsjednika Amerike.

Od početka svibnja Amerikanci ponovno naveliko razglabaju o Paris Hilton. No, ovoga puta ne zbog njezinog razmetljivog stila života, nego društvenog aktivizma. Nasljednica hotelskog lanca samovoljno se priključila organizaciji koja se bori da se zakonom osnaže prava djece smještena u raznim domovima kako bi se zaustavilo njihovo zlostavljanje.

"Veoma sam počašćena što sam se vratila u Washington DC kako bih nastavila svoj zagovarački rad", napisala je u srijedu na svom Twitter računu Paris, koja je od početka svibnja već više puta posjetila Bijelu kuću.

image

Američka bogatašica najbolje zna koliko obrazovne i slične institucije mogu biti okrutne prema djeci i mladima.

BRYAN DOZIER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Plavokosa bogatašica nije otkrila je li o svom aktivizmu pričala s predsjednikom SAD-a Joe Bidenom, no prema njezinom statusu razgovori su bili vrlo obećavajući.

Organizacija koja već neko vrijeme diljem Amerike održava javne prosvjede kako bi ukazala na ovaj problem, nije mogla dobiti bolju glasnogovornicu od Hiltonice.

Pripadnica američkoj jet seta i reality zvijezda na vlastitoj je koži osjetila mračnu stranu domova za problematičnu djecu o čemu je snimljen i dokumentarac “This is Paris” premijerno prikazan 13. rujna 2020. na YouTube kanalu Paris Hilton.

Praunuka osnivača hotelijerskog carstva Hilton u njemu je otkrila da je tijekom 11 mjeseci provedenih u internatu Provo Canyon u Utahi, specijaliziranom za emocionalno nestabilnu mladež s poremećajima u ponašanju, bila svakodnevno fizički, mentalno i emocionalno zlostavljana.

image

U njezinoj aktivističkoj karijeri Paris ima maksimalnu podršku supruga Cartera Reuma.

THEIMAGEDIRECT.COM/THE IMAGE DIRECT/PROFIMEDIA

"To je trebala biti škola, ali fokus uopće nije bio na nastavi. Od trenutka kad bih se probudila pa dok ne bih ponovno legla, cijeli dan su mi urlali u lice, derali se na mene, neprekidno me mučili. Osoblje bi govorilo užasne stvari. Stalno su me maltretirali i utjerivali mi osjećaj krivnje. Mislim da im je bio cilj slomiti nas. I bili su fizički nasilni, udarali su nas i davili. Željeli su djecu strahom primorati na poslušnost", ispričala je u dokumentarcu Paris, koja je želji da nijedno drugo dijete ne proživi isto okrenula ploču i partijanja zamijenila društveno korisnim radom.

Čitajte i: Udala se Paris Hilton! Nakon raskošne ceremonije na Bel Airu, slavilo se u zabavnom parku, a među gostima bila je i Kim Kardashian

Linker
17. travanj 2024 16:23