Britney Spears

 SHUTTERSTOCK EDITORIAL
Posrnula pop diva

Britney Spears poručila da se nikad neće vratiti glazbi: "O meni pišu i objavljuju same laži"

Američka pjevačica Britney Spears otkrila je da ne sprema novi album, te da pjesme kao ghostwriterica piše samo za druge izvođače.

Američka pjevačica Britney Spears otkrila je da ne sprema novi album, te da pjesme kao ghostwriterica piše samo za druge izvođače.

Svi pamtimo i barem ponekad nesvjesno ponekad pjevušimo njezine najveće hitove "Baby One More Time", "Womanizer", "3", "Hold It Against Me", "S&M (Remix)", "Oops!... I Did It Again", "I‘m a Slave 4 U", "Toxic"... No usprkos glasinama da snima novi album, što bi njezini fanovi jedva dočekali, 42-godišnja američka pjevačica Britney Spears, koja je u impresivnoj glazbenoj karijeri s čak šest albuma i pet singlova stigla do broja jedan najprodavanijih na Billboardovoj američkoj listi, izjavila je da se više nikad neće vratiti u glazbenu industriju.

Svoju objavu ilustrirala je remek djelom talijanskog slikara Guida Renija, jednog od najznačajnijih baroknih majstora, koje prikazuje Salomu s glavom sveca Ivana Krstitelja. Slika je nastala po narudžbi kardinala Francesca Barberinija, te je danas pohranjena u rimskoj galeriji Corsini. A Britney Spears je poslužila da opovrgne medijske napise kako snima i uskoro planira objaviti novi album.

"Samo da razjasnimo da je većina vijesti o meni totalno smeće. Stalno pričaju da se obraćam potencijalnim suradnicima za novi album, ali... To nije istina, nikada se pod svojim imenom neću vratiti u diskografsku industriju", napisala je u svojoj objavi Britney Spears kojoj je pisanje pjesama zabava i razonoda - za druge.

"Kad pišem, pišem iz zabave ili pišem za druge ljude! Za sve vas koji niste pročitali moju knjigu, postoji mnogo toga što ne znate o meni... Napisala sam više od 20 pjesama za druge ljude u posljednje dvije godine. Ja sam ghostwriter i iskreno uživam u tome", napisala je pjevačica koja se osvrnula se i na nedavne napise o svojoj knjizi. "Također se priča da je moja knjiga objavljena bez mog odobrenja, i to je daleko od istine. Ako ste čitali vijesti ovih dana, bolje da niste... Ja sam voljena i blagoslovljena osoba", zaključila je Britney Spears.

Kako god, s financijama trenutačno nema problema, jer osim autorskih i izvođačkih tantijema od svojih pjesama masno zarađuje i kao autorica publicističkog bestsellera. Za svoju je autobiografiju "The Women in Me" dobila predujam od 12,5 milijuna dolara od izdavača, a prema ugovoru pripada joj i četvrtina neto zarade od svakog prodanog primjerka tiskanog izdanja, audio knjige ili elektronskog izdanja.

Premda je Britney Spears svojedobno slavodobitno ustvrdila kako je njezina knjiga najbrže prodavani publicistički naslov u povijesti, to se baš i nije pokazalo istinitim podatkom. No, s prodajom od 1,43 milijuna primjeraka samo na engleskom govornom tržištu u lanjskoj godini, Britney Spears može računati na izdašni honorar koji će joj na račun sjesti početkom ove godine.

Linker
27. travanj 2024 10:59