SPLITSKI TENISAČ

Borna Gojo o radikalnoj promjeni imidža: "Baki se baš sviđa, a mami..."

Splitski tenisač predvodi našu reprezentaciju na finalnom turniru skupine D Davisovog kupa koji će se od 12. do 17. rujna održati u Splitu.

Splitski tenisač Borna Gojo ove godine živi snove koje je sanjao od malih nogu: prošli tjedan je iz kvalifikacija stigao do osmine finala US Opena, gdje je poražen od Novaka Đokovića, a od 12. do 17. rujna u rodnom Splitu s Ivanom Dodigom, Matom Pavićem, Dinom Prižmićem i Dujom Ajdukovićem branit će boje hrvatske reprezentacije u finalnom turniru skupine D Davisovog kupa.

image

Novi imidž predstavio je na US Openu

JAVIER GARCIA/SHUTTERSTOCK

Uoči splitskog turnira družio se s navijačima u jednom zagrebačkom shopping centru i primao brojne komplimente za novu kratku frizuru i promjenu boje kose kojima je oduševio na US Openu. "Volim eksperimentirati s kosom i imidžem, ponekad uspije, a ponekad... Baki se ova frizura i boja sviđaju, a mama baš i nije oduševljena", izjavio je Borna Gojo.

image

Uoči splitskog nastupa družio se s navijačima u Supernova Garden Mallu

RONALD GORSIC/ CROPIX

Njegov teniski put bio je sve samo ne tipičan, jer je do svoje 12. godine trenirao nogomet, a tek tada se prabacio u tenis. "Bio sam polušpic u Hajduka, no naljutio sam se na trenera i počeo igrati tenis", ispričao je jednom. U tri sezone prometnuo se u jednog od najboljih tenisača svoje generacije, a sa starijom sestrom Leonom i majkom se ubrzo preselio u Zagreb, gdje je dobio bolje uvjete za trening, posebno zimi.

image

U Garden Mallu je pokazao što sve zna

RONALD GORSIC/ CROPIX

"Leona je išla na studij, a mama nas je pratila. Leona je također nešto malo trenirala tenis, ali nije to bilo ništa ozbiljno", ispričao je Borna za Slobodnu Dalmaciju. Studirao je u Sjedinjenim Državama na Sveučilištu Wake Forest, čiji je bio stipendist.

image

Obožavateljima je dijelio autograme

RONALD GORSIC/ CROPIX

"Za mene je to bio odličan izbor, jer su mi dozvolili da sve podredim tenisu", ispričao je Gojo, koji je Wake Forestu donio prvu nacionalnu sveučilišnu titulu i prijem kod tadašnjeg predsjednika Donalda Trumpa. Kako je nakon druge godine ekonomije zamrznuo svoj studentski status, na Wake Forest se može vratiti i dovršiti studij kad god to poželi. No, zasad mu je tenis apsolutni prioritet, a za akademsku karijeru uvijek ima vremena.

image

Preklani je za hrvatsku reprezentaciju u Davisovom kupu igrao protiv Australije

MARCO CANONIERO/SHUTTERSTOCK
Linker
21. travanj 2024 04:50