PETER JOLLY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
PETA SEZONA

Osvanula prva fotografija sa seta nove sezone ‘Krune‘: Kraljica Elizabeta je ostarjela, a svi žele vidjeti Dianu

Iako još nije izašao trailer za petu sezonu Krune, na službenom Instagram profilu objavljena je fotografija glumice Imelde Staunton koja je utjelovila kraljicu Elizabetu II. Baš jako podsjeća na bivšu ravnateljicu Hogwartsa...

Iako još nije izašao trailer za petu sezonu Krune, na službenom Instagram profilu objavljena je fotografija glumice Imelde Staunton koja je utjelovila kraljicu Elizabetu II. Baš jako podsjeća na bivšu ravnateljicu Hogwartsa...

Originalna Netflixova serija koji prati događanja u britanskoj kraljevskoj obitelji od smrti kralja Georgea VI. i krunidbe kraljice Elizabete II. spektakl je koji je još jednom potvrdio zašto volimo streaming platforme, ali i britansku monarhiju. Peta sezona se snima, a ljubitelji serije željno iščekuju bilo kakve informacije.

Iako službeni trailer za novu sezonu nije izašao, producenti serije komunicirali su koji će glumci zavladati setom. Također, na službenom Instagram profilu Krune obajvili su i fotografiju kraljice, a umjesto Olivie Colman, u petoj sezoni glumi je Imelda Staunton. Fanovi su brže bolje komentirali kako nova kraljica užasno podsjeća na ravnateljicu Dolores Umbridge, fiktivnog lika iz Harryja Pottera.

Čitajte i: 'Prezgodan je za tu ulogu': Obožavatelji serije 'Kruna pobunili se tko će glumiti ministra u petoj sezoni

U petoj sezoni i skandal s Meghan Markle?

Iako su se producenti serije željeli zaustaviti na petoj sezoni, Netflixov šef za sadržaj Ted Sarandos odlučio je kako će Kruna sigurno imati šest sezona. Materijala je previše, a previše bi bilo preostalih 30-ak godine života u monarhiji utrpati u svega nekoliko epizoda. Pedofilski skandal koji se dogodio s princom Andrewom, kraljičinim miljenikom i njegovo protjerivanje iz obitelji, zatim odluka Meghan Markle i princa Harryja o povlačenju iz Firme, smrt princa Phillipa - ovo su događaji koji su posljednjih nekoliko godina potresli monarhiju više nego ikad, a fanovi se nadaju kako će i oni biti dijelom scenarija šeste sezone.

image
Jonathan Pryce
GUY LEVY/FOR BAFTA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U prve dvije sezone još nesigurnu kraljicu koja je tražila balans između dužnosti i privatnog života glumila je izvanredna Claire Foy koja je osvojila nagradu Emmy za glavnu ulogu u dramskoj seriji, kao i Zlatni Globus. Pokojnog princa Phillipa utjelovio je Matt Smith, a u petoj sezoni igrat će ga Jonathan Pryce.

image
Olivia Colman
MATTEO CHINELLATO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Novi udarac: Kraljevska obitelj ljutita i frustrirana jer se Charlesovo ime povlači po blatu

U trećoj sezoni dogodila se smjena glumaca. Olivia Colman utjelovila je kraljicu u srednjim godinama koja zrači sigurnošću, a to može zahvaliti i svome suprugu koji se nakon godina i godina pomirio s ulogom koju ima u kraljevskoj obitelji. Njega tumači Tobias Menzies. Kraljičinu sestru Margaretu, odnosno glumicu Vanessu Kirby iz prve dvije sezone zamijenila je glumica Helena Bonham Carter, a u petoj sezoni glumit će je Lesley Manville. Ženska postava u trećoj i četvrtoj sezoni dobila je pojačanje – glumicu Emmu Corrin kao princezu Dianu i Gillian Anderson kao premijerku Margaret Thatcher.

image
Elizabeth Debicki
MATTEO CHINELLATO/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U petoj sezoni glumica Elizabeth Debicki bit će Diana, a navodno će u nekoliko epizoda vratiti i Emmu budući da je i publika i kritika na nju odlično reagirala. Sezona bi trebala izaći krajem 2021. godine ili početkom 2022. godine.

Linker
26. travanj 2024 00:16