Konstrakta ponovno dolazi u Zagreb

 LUKA PEKIć
Glazbena poslastica

Konstrakta stiže u Hrvatsku i otvara ljetni program na poznatoj zagrebačkoj lokaciji

Britka glazbenica koja se afirmirala atraktivnim performansima uklopljenima u strukturu koncerta i pop pjesama, u Hrvatskoj ima vjernu publiku.

Britka glazbenica koja se afirmirala atraktivnim performansima uklopljenima u strukturu koncerta i pop pjesama, u Hrvatskoj ima vjernu publiku.

Ovogodišnje izdanje Ljeta u MSU otvaraju 7. lipnja u 21 sat Konstrakta i grupa "Zemlja gruva!". Glazbenica se afirmirala sjajnim performansima uklopljenima u strukturu koncerta i pop pjesama. Naslanja se tako na poetiku jedne od vodećih svjetskih umjetnica performansa Marine Abramović. Hitovima "In corpore sano" i "Novo bolje" oduševila je cijelu Europu. Dodajmo i to da je beogradska grupa "Zemlja gruva!" kvalitetu potvrdila nastupima na koncertima velikih, svjetskih zvijezda Cee-Lo Greena, Nouvelle Vague i Amy Winehouse.

image

Oduševila je pjesmom i performansom "In corpore sano"

LUKA PEKIć

Sada se vraćaju u Zagreb kao glazbena poslastica tradicionalnog "Ljeta u MSU", a posebni su po tome što kroz izdanja vlastite izdavačke kuće Gruvlend, njeguju šarolik glazbeni stil od afro ritmova, neo/soula i do jazza, swinga i općenito glazbe 60-ih godina. Svi ti energični glazbeni stilovi pojačani su snažnom puhačkom sekcijom te s tri snažna vokala različitog senzibiliteta, Zoe Kidah, Konstrakte i MC Milovana.

image

Regionalna zvijezda i britka performerica s grupom Zemlja gruva! otvara Ljeto u MSU

LUKA PEKIć

Treba reći i to da se tijekom Ljeta u MSU, od 7. 6. do 12. 7 2024., održavaju i filmske projekcije, izložbe, plesne predstave Antisezone te program Animafesta. Nakon Konstrakte i grupe "Zemlja gruva!" nastupit će "Porto Morto", "Bad Daughter", legendarni Vlatko Stefanovski, svima znana grupa "Letu Štuke" dok će nastup indi rock senzacija, "Koikoi", zatvoriti manifestaciju.

Linker
12. lipanj 2024 18:37