VANESA PANDŽIĆ/ CROPIX
Ugodno iznenadio

Baby Lasagna nastavlja oduševljavati: Rasprodao sva tri koncerta pa odbio 50 tisuća eura

Trenutačno najpopularniji glazbenik u Hrvatskoj, koji je na Eurosongu postigao veliki uspjeh osvojivši drugo mjesto, još je jednom oduševio javnost divnim potezom i umjesto da prihvati nagradu Vlade, odlučio je te novce donirati.

Trenutačno najpopularniji glazbenik u Hrvatskoj, koji je na Eurosongu postigao veliki uspjeh osvojivši drugo mjesto, još je jednom oduševio javnost divnim potezom i umjesto da prihvati nagradu Vlade, odlučio je te novce donirati.

Tijekom sjednice Vlade hrvatski premijer Andrej Plenković čestitao je Baby Lasagni na uspjehu na Eurosongu i poručio da će ga nagraditi s novčanom nagradom od 50 tisuća eura, što je Marko putem Instagrama odbio.

"Osvojio je najveći broj glasova publike, a ukupno je bio na 2. mjestu. To je najbolji uspjeh bilo kojeg predstavnika Hrvatske još od uspjeha grupe Riva. Ovo je fascinantan rezultat i mi mu iskreno zahvaljujemo, kao i Gradu Zagrebu na prekrasnom dočeku, a doček je bio i u njegovom Umagu... Bili su to prekrasni trenuci sjajnog mladog čovjeka i njegovoga tima i želimo mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri. Vlada je odlučila za njegov uspjeh na pjesmi Eurovizije, a osobito za ogromnu promidžbu kojom su on i njegova pjesma pridonijeli međunarodnoj vidjivosti Hrvatske, nagraditi ga s 50 tisuća eura", rekao je Plenković.

image
TOMISLAV KRISTO CROPIX

Baby Lasagna oglasio se na tu temu na svojoj Instagram stranici - "Zahvaljujem hrvatskoj Vladi na novčanoj nagradi u iznosu od 50.000 eura. Ipak, te novce ja ne mogu prihvatiti. Mogao bih navesti mnogo razloga zašto, ali prvi, najbitniji i dovoljan je što postoji puno drugih pojedinaca i organizacija kojima će ti novci daleko više pomoći. Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime te ime hrvatske Vlade donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom ‘Mladen Ćepulić‘. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", zaključio je Baby Lasagna. Nakon povijesnog uspjeha na Euroviziji, naš predstavnik dočekan je na zagrebačkom glavnom trgu kao pravi pobjednik. Na opće oduševljenje okupljenih stigao je na glavni zagrebački trg i odmah na početku izveo svoj hit "Rim Tim Tagi Dim", a svi su u jedan glas pjevali s njim. "Marko, mi te volimo" odzvanjalo je cijelim trgom, a u jednom je trenutku naš pjevač i zaplakao. "Ja sam očekivao dvadeset ljudi na aerodromu, i ovdje onako stotinjak... Ne znam što da vam kažem, hvala vam", rekao je Baby Lasagna nakon čega su mu suze samo krenule.

Nakon spektakularnog dočeka Marko je najavio svoj prvi samostalni koncert, a ubrzo nakon, u manje od 12 sati rasprodao je čak tri koncerta na zagrebačkoj Šalati, što je daleko najbrže u povijesti nastupa održanih na ovom omiljenom prostoru na otvorenom. Točno 12.000 najbržih i najsretnijih obožavatelja od 12., 13. i 14. rujna imat će priliku sudjelovati na koncertima na kojima će, uz ogroman globalni hit “Rim Tim Tagi Dim” i ranije objavljene pjesme "IG BOY" i "Don’t hate yourself, but don’t love yourself too much" predstaviti i ostatak albuma prvijenca “Demons & Mosquitos” čiji se izlazak očekuje na jesen. Nakon raspodane tri Šalate navodno se neće dodavati novi zagrebački datumi, ali ćete zato trenutačnog hrvatskog miljenika moći čuti na Sea Star festivalu koji se održava 24. i 25. svibnja u Umagu, a Baby Lasagna će nastupiti drugi dan festivala. Nadalje, u Zagrebu će se 8. lipnja u Boćarskom domu održati glazbeno-scenski događaj “Eurosong – Najveći hitovi”, koji će uključivati brojne eurovizijske predstavnike, uključujući Baby Lasagnu, a navodno će nastupiti i na popularnom Špancirfestu u Varaždinu. Još uvijek nije otkriven točan datum, ali poznato je da se festival odvija od 23. kolovoza do 1. rujna.

Linker
26. svibanj 2024 04:14