HOLLYWOOD ARCHIVE/AVALON/PROFIMEDIA
Bit će još

Novi zalogaj za Petera Morgana: Slijedi grandiozan projekt o precima britanske kraljice

Riječ je o pet serija koja obuhvaćaju razdoblje od 46 godina, od smrti kraljice Viktorije do 1947., uz neviđeno raskošnu produkciju, kostime, nakit i frizure.

Riječ je o pet serija koja obuhvaćaju razdoblje od 46 godina, od smrti kraljice Viktorije do 1947., uz neviđeno raskošnu produkciju, kostime, nakit i frizure.

Popularna serija Kruna dobit će pet sequela uz još raskošniju scenografiju i povijesne kostime jer su Netflix i Peter Morgan, autor hit projekta o britanskoj kraljevskoj obitelji, zaključili da su priče o precima britanske kraljice Elizabete II. dovoljno intrigantne za vlastite serije na streaming platformi. To znači kako je Netflixov tim povjesničara i scenarista pronašao dovoljno "kostura iz ormara" za romansirane biografije pune dvorskih intriga, ljubavi, kraljevskih indiskrecija (po tome je bio poznat kralj Edward VII.) kako bi od svačeg pomalo isprepleli sadržaj koji ćemo gledati bez daha. Velik je to produkcijski zalogaj, ali i izazov kojem je teško odoljeti, piše magazin Tatler.

image

Kraljica Viktorija

THE ART ARCHIVE/SHUTTERSTOCK

Dakle, poslijeKrune priča se tek zahuktava uranjanjem u prošlost: novih pet serija pokrit će edvardijansko doba (od smrti kraljice Viktorije 1901. do 1910.), Zlatnu epohu (do I.svjetskog rata), događanja između dva svjetska rata, a završit će 1947. kad sadašnja kraljica dolazi na prijestolje. Riječ je o 46-godišnjem razdoblju i vladavini kralja Edwarda VII., Georgea V., kralja Edwarda VIII. kojeg je poslije abdikacije (zbog ljubavi prema razvedenoj Amerikanki, Wallis Simpson) na prijestolju zamijenio Elizabetin otac, kralj George VI. Zamislite "Downton Abbey" na još višoj produkcijskoj razini, s kudikamo intrigantnijom radnjom, raskošnijim kostimima, senzacionalnim nakitom i frizurama uz činjenicu da se sve odvija u vrlo zanimljivom vremenu - imamo dva svjetska rata, abdikaciju i turbulentna politička previranja, pa ćete dobiti ideju o tome kojim pravcem kojim želi ići Peter Morgan.

image

Kralj George VI. i kraljica Elizabeta (Kraljica Majka) s princezom Elizabeth (danas kraljicom) 1932.

SHUTTERSTOCK EDITOR/PROFIMEDIA

Čitajte i: Peta sezona ‘Krune‘ nije i posljednja: Evo što sve znamo o ekranizaciji najtežeg perioda u životu kraljice Elizabete

Nadajmo se da će serija obuhvatiti i dane kad se Elizabeta II. tijekom Drugog svjetskog rata, protiv volje svog oca prijavila u vojsku kao mehaničarka i vozačica. A kad je završio, pratila je navodno mlađu sestru Margaret u tajnom, ludom cjelonoćnom izlasku o čemu je 2015. snimljen film "A Royal Night Out". Scenaristi Krune vjerojatno neće zaboraviti da je barem te noći kraljica tulumarila kao pučanka, zabavila se i naplesala kao nikad dotad.

Linker
27. travanj 2024 02:46