Doza pozitive

'Ja bih Zagreb' - profil koji slavi simpatične zagrebačke navike izmamit će vam, osmijeh na lice

Kavica u omiljenom kafiću ili ležanje na travi u parku sada djeluju kao nedostižan luksuz. Ove svakodnevne navike više nećemo uzimati zdravo za gotovo, a hrpa njih osvanula je na jednom profilu na Instagramu kako bi nas podsjetila na sve što volimo i čemu se nadamo.

Nakon što je 22. ožujka Zagreb pogodio najjači potres u zadnjih 140 godina, mnogi su ostali bez domova, nažalost izgubljen je i jedan mladi život, a svi još uvijek osjećamo posljedice tog nemilog događaja.

U cijeloj toj zbrci otežava nam i situacija s koronom, a Zagreb se trese i dalje te u nama čak i najmanji šum ili pak prolazak kamiona ispod prozora izaziva muku i strah.

Bez obzira na to što su vladajući popustili mjere, još uvijek ništa od bezbrižnih kavica i šetnji gradom, a kako bi si olakšali, Zagrepčani i svi ljubitelji glavnog grada Hrvatske na Instagram profilu "Ja bih Zagreb" dijele sve te slatke i simpatične zagrebačke navike bez kojih život u njemu jednostavno nije potpun.

Tako je nekim najveća želja popiti kavu u "Čvenku", dok bi drugi rado ponovno jeli ćevape nakon izlaska u pet ujutro.

Osim svakodnevnih stvari, Zagrepčani jedva čekaju gledati Vatrene na stadionu Maksimir, a neki bi ponovno željeli provoditi vrijeme sa svojom curom koja živi u kvartu Lašćina (znamo pozadinu ove priče!)

Svatko može dati prijedlog "što bi on ili ona u Zagrebu", a mi smo izabrali još nekoliko stvari i aktivnosti koje nam nedostaju i nadamo se da ćemo ih uskoro moći raditi bez zadrške.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

#zagreb #croatia

Objavu dijeli JA BIH Zagreb (@jabih_zagreb)

Čitajte i:

Emotivne ispovijesti majki 'palčića' iz Petrove: 'Osjećala sam tugu i strah, nisam znala je li mi sin živ'

Gradu izmučenom pandemijom i potresom: 'Zagrebu – riječju i slikom' natječaj Književnog petka

Junakinje Petrove bolnice: Tko su žene koje su vodile akciju spašavanja nedonoščadi nakon potresa

Linker
18. travanj 2024 23:05