Screenshot Panorama, BBC
istup na BBC-ju

Izašao intervju sa ženom koja je optužila princa Andrewa: On se nje ne sjeća, ali ona je u detalje opisala sve

Princ Andrew (59), treće dijete kraljice Elizabete II. i princa Philipa, ne može pobjeći pred optužbama da je spavao s maloljetnom Virginijom Roberts, danas Giuffre. U sudskim dokumentima stoji njezina tvrdnja da ju je posredovanjem prijatelja, pokojnog osuđivanog pedofila Jeffreyja Epsteina, prisilio na seksualni odnos kad je imala samo 17 godina. Sada je istupila u javnost te je dala intervju za BBC.

Virginia Giuffre je u prvom intervjuu koji je dala za javnost, odnosno BBC-jevu emisiju Panorama, ustvrdila da ju je Jeffrey Epstein, koji si je u zatvoru u kolovozu oduzeo život, odveo u London 2001. godine, i tamo je upoznao s princem Andrewom. Opisala je detalje oko upoznavanja i tijeka te večeri. S Epsteinom je bila njegova tadašnja djevojka, Ghislaine Maxwell i svi su zajedno izašli u klub Tramp. "Otišli smo u VIP dio, bez čekanja u redu, kao što to biva kad je princ u pitanju", rekla je.

“Andrew me pitao što želim popiti, i rekla sam "Oh, znaš, nešto s bara". On je pio nešto prozirno. Znam da sam ja pila votku. Potom me pitao za ples", nastavila je Giuffre. "On je najgori plesač kojeg sam upoznala u životu. Bilo je grozno, znojio se po meni, bilo je to kao da pada kiša. Bila sam užasno iznervirana, ali sam mislila da ga moram usrećiti jer sam znala da Jeffrey i Ghislaine to očekuju od mene", ispričala je.

Kad su napustili klub, prema riječima Giuffre, Maxwell joj je dala upute. "U autu mi je rekla da za Andrewa moram učiniti što i za Jeffreya i bilo mi je sve više muka od toga", nastavila je priču.

Rekla je i da je kasnije te večeri imala spolni odnos s princem na katu kuće Ghislaine Maxwell u raskošnoj četvrti Belgravia.

S princem je spavala nekoliko puta, a jednom su i, tvrdi, orgijali. Britance je pozvala da je podrže i upozorila ih na trgovanje ljudima i zlostavljanje, što se, kaže, dogodilo i u njezinom slučaju.

Princ Andrew i dalje tvrdi kako se ne sjeća da je upoznao Virginiju Giuffre, unatoč činjenici da postoje njihove zajedničke fotografije. Zbog skandala koji potresa Britaniju ipak je dao ostavku na sve kraljevske dužnosti.

CRATHIE, ABERDEENSHIRE - AUGUST 11: Queen Elizabeth II and Prince Andrew, Duke of York are driven from Crathie Kirk Church following the service on August 11, 2019 in Crathie, Aberdeenshire. Queen Victoria began worshipping at the church in 1848 and every British monarch since has worshipped there while staying at nearby Balmoral Castle. (Photo by Duncan McGlynn/Getty Images)
Getty Images
Prije nekoliko dana, nedugo nakon samoubojstva Epsteina, princ i kraljica zajedno su išli na misu kako bi pokazali kako kraljevska obitelj stoji iza njega

Linker
18. travanj 2024 03:28