ROBYN BECK AFP
DODJELA GRAMMYJA

Taylor Swift ušla je u povijest i otkrila tajnu koju je skrivala dvije godine

Taylor Swift upisala se u povijest na dodjeli Grammyja nakon što je osvojila nagradu za album godine, što joj je ukupno četvrti Grammy u toj kategoriji, a iznenadila je i fanove najavom novog albuma.

Taylor Swift upisala se u povijest na dodjeli Grammyja nakon što je osvojila nagradu za album godine, što joj je ukupno četvrti Grammy u toj kategoriji, a iznenadila je i fanove najavom novog albuma.

Pjevačica Taylor Swift osvojila je svoj četvrti Grammy u kategoriji album godine, čime se s albumom "Midnights" upisala u povijest. Naime, ovo je prvi put da je netko osvojio ovu prestižnu nagradu čak četiri puta pa je iza sebe ostavila Stevieja Wondera, Franka Sinatru te Paula Simona koji su Grammy za najbolji album osvoji tri puta.

image
VALERIE MACON AFP

Taylor se u kategoriji za album godine natjecala s velikim glazbenim imenima pa je tako nadmašila albume Boygeniusa, Janelle Monáe, Jona Batistea, Lane Del Rey, Miley Cyrus, Olivije Rodrigo te SZA. Taylor je u govoru zahvalila prijateljima i suradnicima, ali izostavila je svog dečka Travisa Kelcea, što je iznenadilo njezine obožavatelje. Travis nije bio na dodjeli jer se priprema za Super Bowl koji se održava idućeg tjedna.

image
VALERIE MACON AFP

Taylor je osim nagrade za album godine, osvojila i nagradu za pop album, a prilikom preuzimanja u zahvali je otkrila da priprema novi album.

"Ovo je moj 13. Grammy, što je moj sretan broj - ne znam jesam li vam to ikad otkrila. Želim se zahvaliti Akademiji na njihovim glasovima, ali znam da su njihovi glasovi zapravo refleksija strasti mojih obožavatelja. I zato se želim zahvaliti obožavateljima tako što ću otkriti jednu tajnu koju skrivam posljednje dvije godine - moj novi album stiže 19. travnja pod imenom "The Tortured Poets Department", otkrila je popularna pjevačica kojoj će to biti 11. studijski album.

image
VALERIE MACON AFP

Jedna od najvećih pobjednica večeri bila je i Miley Cyrus koja je osvojila nagradu za snimku godine i najbolji pop solo nastup za pjesmu "Flowers". Pjesmom godine proglašena je "What Was I Made For" iz filma "Barbie", koju izvodi Billie Eilish, dok je najboljom novom izvođačicom proglašena r&b i pop pjevačica Victoria Monet. SZA, koja je imala najviše nominacija - njih devet - osvojila je ukupno tri Grammyja, među kojim je i onaj za najbolju R&B pjesmu.

image

Miley Cyrus

VALERIE MACON AFP
image

Billie Eilish

FRAZER HARRISON GETTY IMAGES VIA AFP
image

SZA

VALERIE MACON AFP

Najbolji rap album godine ima Killer Mike za album "Michael", a uz taj Grammy osvojio je i one za najbolju rap izvedbu i najbolju rap pjesmu "Scientists & Engineers". Najboljim rock albumom proglašen je "This is Why" benda Paramore, dok je najbolju rock izvedbu dobio Boygenius s pjesmom "Not Strong Enough", koji su osvojili i nagradu za najbolji alternativni glazbeni album za "the Record". Nagradu za producenta godine neklasične glazbe osvojio je Jack Antonoff, dok je tekstopisac godine Theron Thomas. Nagradu za najbolju glazbenu podlogu za vizualne medije (uključujući film i televiziju) osvojio je skladatelj Ludwig Goransson za hit film "Oppenheimer".

Linker
27. travanj 2024 16:04