EMOTIVAN NASTUP

Sve mu je lošije: Phil Collins održao oproštajni koncert u Londonu i rastužio publiku

Bivšem bubnjaru grupe pridružili su se klavijaturist Tony Banks i gitarist Mike Rutherford na koncertu u Velikoj Britaniji. Našalio se kako je sada vrijeme da pronađe pravi posao...

Zbog lošeg zdravstvenog stanja slavni bubnjar i pjevač Phil Collins nije više u mogućnosti nastaviti turneju s grupom Genesis.

Genesis ga više neće uključiti u svoje nadolazeće nastupe, nakon što su se rastali na koncertu u subotu navečer u londonskoj Areni. Bivšem bubnjaru grupe, pridružili su se klavijaturist Tony Banks i gitarist Mike Rutherford prilikom koncerta, prenosi Deadline.

71-godišnji Collins sve je lošijeg zdravlja zbog problema s leđima i kukovima, pa većinu zadnjih nastupa odrađuje sjedeći. Međutim, bio je dobro raspoložen, navodno se u jednom trenutku šalio da će sada morati pronaći pravi posao nakon raspada benda.

Naime, Genesisov Posljednji Domino Tour došao je nakon 14 godina stanke uživo. Također je odgođen tijekom pandemije. Posljednja turneja grupe uključivala je koncerte u Velikoj Britaniji u rujnu prošle godine i u Sjevernoj Americi prošle jeseni, a završila je s još 14 koncerata u Europi i Velikoj Britaniji.

Čitajte i: Svi su plakali! Legenda jedva može pred publiku, ali na pozornici mu je još uvijek najbolje!

Trojcu se na turneji pridružio Collinsov sin Nic, koji je također zamijenio svog oca zbog lošeg zdravstvenog stanja, tijekom njegovih nedavnih solo turneja.

Dugogodišnji član turneje Daryl Stuermer vratio se gitari i basu, a pridružili su mu se Daniel Pearce na pratećem vokalu te Patrick Smyth na pratećim vokalima i tamburi.

Podsjetimo, Genesis je prvi put osnovan 1967. godine, a postao je glavna grupa 1970-ih s Peterom Gabrielom, kada su prodali više od 100 milijuna ploča. Collins je postao bubnjar i prateći vokal benda 1970. prije nego što je postao glavni vokal 1975., kada je Gabriel otišao u solo karijeru.

Linker
23. travanj 2024 14:08