IRONIJA SUDBINE

Pa, pa, Hollywoodu! Glumačke velikane odsad zovemo zvijezdama streaming platforme

Znači li ova inauguracija definitivno zbogom Hollywoodu, ne bismo se baš kladili, iako digitalne streaming platforme posljednjih godine preuzimaju primat u proizvodnji, a posebno distribuciji filmskih i televizijskih sadržaja.

Početak usluge streaming servisa Paramount+ u Velikoj Britaniji, kako i priliči, zamišljeno je kao gala svečanost s brojnim popratnim događanjima. A među njima su najvažnije predstavljanje TV serijala 'Prve dame', posvećenog najvažnijim prvim damama Sjedinjenih Država Amerike koje su obilježile povijest Bijele kuće, te inauguracija Staze slavnih na londonskom West Endu.

image

Zvijezde platforme Paramount+ Jessica Chastain i Michael Shannon na londonsku Stazu slavnih su stigli u panoramskom autobusu

JOE PEPLER/PINPEP/SHUTTERSTOCK

To je prva Staza slavnih u svijetu na kojoj su postavljene zvijezde najvećih glumačkih imena - streaming platforme Paramount+. Znači li ova inauguracija definitivno zbogom Hollywoodu, ne bismo se baš kladili, iako digitalne streaming platforme posljednjih godine preuzimaju primat u proizvodnji, a posebno distribuciji filmskih i televizijskih sadržaja.

Čitajte i: UMJESTO NA PREDAVANJIMA, DVOSTRUKI DOBITNIK OSCARA ZAVRŠIO JE U ZATVORU NA JUGU ITALIJE - ZBOG SILOVANJA

Svi znamo zašto i to ne treba posebno pojašnjavati. S globalnom dostupnošću širokopojasnog interneta, te zastrašujuće velikih malih ekrana i kućnih kina u svakom domu filmovi i serijali mogu se gledati u udobnosti vlastitog doma kad god to poželimo, a odlazak u kino pretvorio se u ekskluzivnu vrstu izlaska, a izgubio je status redovite navike, što je imao prije.

image

Viola Davis, Gillian Anderson i Michelle Pfeiffer zvijezde su TV serijala 'Prve dame'

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

S druge strane na streaming platformama dostupni su i filmski klasici, blockbusteri i kompletna holivudska produkcija do današnjeg dana, a borba za prava za emitiranje je brutalna i nemilosrdna.

Zato su tu u prednosti upravo holivudski studiji, čiji su to proizvodi, a što se novih staza slavnih tiče situacija je mnogo kompliciranija. Ako svaka streaming platforma bude imala svoju, imena će se na njoj sigurno ponavljati.

Na prvoj su primjerice među najvažnijima ona Harrisona Forda, Kevina Costnera, Viole Davis, Jessice Chastain, Gillian Anderson, Michele Pfeiffer...

image

Harrison Ford prolavio se ulogom u Ratovima zvijezda

JOHN JAY/LUCASFILM/20TH CENTURY FOX/KOBAL/SHUTTERSTOCK
Linker
25. travanj 2024 16:05