PATRICK T. FALLON AFP
noć za pamćenje

Najbolji trenuci: Stone preuzela Oscara s puknutom haljinom, Gosling pjevao s Robbie i Gerwig

I dok ove godine srećom nije bilo šamaranja kao lani, nije nedostajalo zabavnih trenutaka, ali i pojačanog osiguranja zbog protesta koji je na trenutak zablokirao i prilazne ceste svečanoj dodjeli.

I dok ove godine srećom nije bilo šamaranja kao lani, nije nedostajalo zabavnih trenutaka, ali i pojačanog osiguranja zbog protesta koji je na trenutak zablokirao i prilazne ceste svečanoj dodjeli.

Najprestižnija filmska nagrada je iza nas, a samim time i sezona nagrada. I dok će se još sigurno danima pričati o top trenucima ovogodišnje dodjele, kao i o onima koji se odigrali iza kulisa i kada su se kamere ugasile, već sada su neki momenti oduševili mnoge. No, prije svega, ovogodišnja dodjela održana je pod pojačanim mjerama sigurnosti jer su oko Dolby Theatra gdje se tradicionalno održava dodjela bili najavljeni prosvjedi. Naime, ispred crvenog tepiha, ali i na samom putu do dodjele, pro Palestina prosvjednici u jednom trenutku su čak i zatvorili cestu i prilazne putove dodjeli. No, činilo se kako zvijezde i nisu bile previše zabrinute jer je losangeleška policija pojačala mjere sigurnosti.

image

Uzvanici su stizali na crveni tepih uz pojačanu sigurnost

RINGO CHIU AFP
image

Prosvjedi ispred Dolby Theatra

RINGO CHIU AFP

Već na crvenom tepihu dvije su se dame posebno pobrinule da se o njima priča. Naravno, još će se dugo analizirati tko je što odjenuo i tko je najbolje pogodio, no glumica Liza Koshy, postala je pomalo viralni hit. Liza se odlučila na vrtoglavo visoke platforma sandale i dugu haljinu. Jedno s drugim i nije bila najbolja kombinacija, pa je u jednom trenutku izgubila ravnotežu i pala na crvenom tepihu. Svi su joj priskočili kako bi joj pomogli. No, Liza je ostala poprilično cool i nastavila hodati sama. Ipak, čini se kako se još jednom pokazalo kako su ultra visoke platforma štikle, ipak itekako "opasne".

Malu nezgodicu na crvenom tepihu imala je i Kirsten Dunst koja je pozirajući fotografima, umalo završila na podu jer nije primijetila da se iza nje nalazi oscarovska statua. Spotaknula se, napravila okret i uspjela se održati na nogama, a i u pomoć joj je priskočio njezin suprug Jesse Plemons.

@varietymagazine

Kirsten Dunst nearly trips over an Oscar statuette before taking photos with Jesse Plemons on the red carpet.

♬ original sound - Variety

No, da nije sve u nezgodama, pobrinuo se Ryan Gosling o čijoj će se izvedbi pjesme "I‘m just Ken" iz filma "Barbie" sigurno još dugo pričati. Iako je gotovo do posljednjeg trenutka držao u tajnosti, hoće li doista pjevati hit na dodjeli, Gosling je napravio pravi spektakl. U ružičastom odijelu s kristalićima, Gosling je na svoj način rekreirao legendarnu scenu iz filma "Gentlemen Prefer Blondes". Osim toga, na pozornici mu se pridružio i jedan od najboljih gitarista svih vremena Slash. No, pravi delirij je Gosling izazvao kad se spustio u publiku, a s njim su zapjevale Margot Robbie, Greta Gerwig i America Ferrera, ali i Emma Stone.

image

Ryan Gosling i legendarni Slash izveli su pjesmu "I‘m Just Ken"

KEVIN WINTER GETTY IMAGES VIA AFP

A Emma Stone je otkrila kako se možda i previše unijela u Goslingov nastup. Preuzimajući nagradu za najbolju glumicu, Emma je otkrila kako joj je haljina na leđima pukla i zamolila publiku da joj ne gleda u leđa. "Mislim da se to dogodilo za vrijeme izvede "I‘m just Ken", rekla je Emma kojoj su se razdvojili šavovi na mint zelenoj haljini Louisa Vuittona.

image

Emma Stone je svima rekla kako ih moli da ne gledaju u njezinu haljinu.

PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA

A povijest je ispisala i 22-godišnja Billie Eilish, koja je noćas osvojila svog drugog Oscara za najbolju originalnu pjesmu i tako nakon 87 godina srušila rekord. Postala je najmlađa dvostruka dobitnica Oscara u povijesti. Prešla je tako rekord kojeg je postavila Luise Rainer, koja je imala 28 godina kad je osvojila svog drugi Oscara.

image

Billie Eilish je najmlađa dobitnica dva Oscara u povijesti

AMY SUSSMAN GETTY IMAGES VIA AFP

Također, mnoge je oduševilo što su prezenteri na ovogodišnjoj dodjeli bili Danny DeVito i Arnold Schwarzenegger. Prijatelji su se zajedno prezentirali nagrade za najbolje vizualne efekte koju je dobio film "Godzilla Minus One" i za najbolju montažu koju je dobio "Oppenheimer". No, poznati prijatelji imali su jedan od najboljih skečeva večeri, a mnogi ga već sada proglasili "ikonskim". Iako su ih mnogi zapamtili kao blizance u filmu "Twins" ovaj put su bili na pozornici kao "zločinci" i protivnici Batmana. Tako je Danny DeVito rekao kako je njega Batman bacio kroz prozor i sa scene prozvao Michaela Keatona koji je igrao Batmana u tom prvom sada već legendarnom nastavku.

"Eno ga. Ondje je. Pogledajte", rekao je DeVito pokazujući na Keatona u publici dok se bivši guverner Kalifornije nadovezao: "Doista si hrabar što si večeras ovdje" rekao je Schwarzenegger. Filmski Batman ostao je potpuno hladan gledajući "svoje protivnike". Društvene mreže su oduševljene njihovom razmjenom slavnih glumaca te su zaključili kako su upravo oni trebali voditi Oscare jer su bili jedan od najboljih trenutaka večeri.

A dugo će se pričati i o prezentiranju Johna Cene. Naime, profesionalni hrvač i glumac na pozornicu je stigao gol i to kako bi dodijelio nagradu za najbolje kostime, odnosno kostimografiju. Prije njegova izlaska na ekranu su prikazali video iz davne 1976. kada je nepoznati čovjek pretrčao gol za vrijeme dodjele. Voditelj cijele večeri, Jimmy Kimmel se našalio i pitao sve okupljene "Možete li zamisliti da gol čovjek pretrči pozornicu danas?", a potom se pojavio Cena potpuno gol, prekrivajući strateška mjesta golemom omotnicom.

"Kostimi su iznimno važni, ako ne i najvažniji dio filma", rekao je Cena koji se ipak prekrio zlatnom togom kako bi mogao pročitati dobitnike u toj kategoriji. Slavio je film "Poor things".

image

John Cena na pozornici je bio potpuno gol

PATRICK T. FALLON AFP
image

Jimmy Kimmel i John Cena šalili su se na skeč čovjeka koji je gol pretrčao pozornicu 1976. godine

KEVIN WINTER GETTY IMAGES VIA AFP
image

John je ipak odjenuo togu kako bi mogao pročitati dobitnike

PATRICK T. FALLON AFP

Linker
26. travanj 2024 18:41