Modni zaokret

Lewis Hamilton i Zendaya ‘poružičastili‘ u ekstravagantnoj kampanji za Valentino

Modne ‘vjerodajnice‘ dao im je kreativni direktor modne kuće Pierpaolo Piccioli, koji je osmislio odvažnu, jaku, fluidnu, ekstravagantnu, boju i kolekciju kojom je sažeo sve što voli u modi.

Legendarna Valentino crvena, boja koja je već šest desetljeća zaštitni znak te modne kuće, otkako ju je na modni tron postavio njen osnivač Valentino Garavani, dobila je konkurenciju. Pierpaolo Piccioli, kreativni direktor Valentina, pohvalio se na nedavnom predstavljanju jesenske kampanje novim kolorističkim adutom, žarko ružičastom koja će se zacijelo proslaviti poput starije "sestre".

"Želio sam jednu odvažnu, jaku, fluidnu, ekstravagantnu, boju kojom ću sažeti sve što volim u modi i sve što želim predstavljati: oslobođenje od običnog i prosječnog, slobodan prostor za izražavanje kreativnosti te glasan simbol jednakosti i ljubavi", izjavio je.

Osim iskričave nijanse kojom je udahnuo mladenačku energiju u predstojeću modnu sezonu, dizajner je predstavio ambasadore svog modnog zaokreta, holivudsku glumicu i pjevačicu Zendayu te britanskog šampiona Formule 1, Lewisa Hamiltona.

Za njihov izgled u promotivnom videu pobrinuo se poznati američki kostimograf i stilist Law Roach. Svojim pratiteljima na Instagramu (riječ je o milijun fanova) ponudio je pregršt ideja kako nositi Valentino ružičastu odijevajući sedmerostrukog svjetskog prvaka i zvijezdu filma "Dina" u kombinacije koje diskretno odaju počast šezdesetim i sedamdesetim godinama prošlog stoljeća, piše Daily Mail.

Smjer kojim kreće Valentino otkriva Zendayina mini haljina iz nove kolekcije (s vrtoglavim platforma-gležnjačama i pripadajućom torbicom), širok kroj hlača, kombinezoni, predimenzionirani kroj kaputa sportskog šampiona.

image
ZABULON LAURENT/ABACA/ABACA PRESS/PROFIMEDIA

Pokazalo se da Hamiltonu ružičasto dobro stoji. Zadovoljan je i kreativni "capo di capi" Valentina.

"Odabrao sam Zendayu i Lewisa za ambasadore PINK PP kolekcije iz istog razloga iz kojeg sam stvorio ovu boju, prekrasne ljude koje koriste svoj glas i talent za ujedinjenje i povezivanje ljepše strane svijeta", zaključuje Pierpaolo Piccioli.

Linker
19. travanj 2024 02:13