EKSKLUZIVNI VIDEO

Jelena Đoković u posjetu Zagrebu! Uskoro dovodi svjetski poznatu gošću, a tema je intrigantna

"Mi kao roditelji na dječje potrebe često odgovaramo tantrumima. Mi vičemo, kažnjavamo, bacamo, ljutimo se... Sve ono što ne želimo da rade naša djeca, mi radimo! Zato je važno da mi kao roditelji prvo odrastemo!" govori nam Jelena Đoković, supruga jednog od najuspješnijih tenisača svih vremena koja je suosnivačica i vodi njihovu zakladu Novak Đoković.

Je li ikad izgubila strpljenje i što čini u takvim situacijama te koje su njezine roditeljske metode, otkrila nam je Jelena u video razgovoru.

Uz filantropiju, humanitarni rad te zdrav život, odgoj djece je jedna od njezinih najvećih strasti koja ju je i dovela u Zagreb. Jelena je posjetila hrvatsku metropolu kako bi najavila veliki događaj koji se će se održati 21. rujna kad u Zagreb dovodi vodeću svjetsku stručnjakinju za roditeljstvo dr. Shefali Tsabary.

Rad na sebi, kaže nam Jelena, počinje već u djetinjstvu, a nju su život pred povećalom javnosti te slava i uspjeh koji je Novak postigao naveli da se stalno propituje. Jelena se proteklih godina fokusirala na rad na sebi i usavršavanje roditeljskih vještina. Majka Tare i Stefana o prijelomnom trenutku u životu već je prije govorila u ekskluzivnom intervjuu za magazin Gloria, a danas u suradnji sa stručnjacima upozorava koliko je važno djecu naučiti odgovornosti.

Često se nađe i na meti kritika dijela javnosti, no, čini se kako je Jelena pronašla svoj način upravljanja takvim situacijama. Kad su roditeljski savjeti u pitanju, tvrdi da ih i ona često dobiva, ali je naučila koliko je važno kontrolirati vlastite reakcije u takvim situacijama.

image
MARKO MISCEVIC CROPIX

To je dobrim dijelom i filozofija na kojoj se temelju svjesno roditeljstvo o kojem Jelena voli pričati. Odrasla i odgajana tradicionalno kako su se nekad djeca odgajala, danas shvaća da je najveći problem što roditelji često rade iste greške jer se povode za onom "ja sam te stvorila, ja znam što je najbolje za tebe".

image
MARKO MISCEVIC CROPIX

U okviru predavanja, svjesno roditeljstvo će biti detaljnije objašnjeno i kroz razgovor s kliničkom psihologinjom i autoricom bestselera New York Timesa, dr. Shefali Tsabary. Uz Zagreb, ovaj događaj će biti održan u Ljubljani i Beogradu, a ovo neće biti samo prvi nastup dr. Shefali u regiji, već i u cijeloj Europi.

Linker
20. travanj 2024 14:49