MARION CURTIS/STARPIX FORAPPLE TV+/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Ženska hrabrost

Hillary i Chelsea Clinton u novoj knjizi i dokumentarcu žele podučiti žene kako da budu snažne

Majka i kćer bave se temom ženska hrabrost, apsolviranu nakon sramote koju im je u Bijeloj kući priredio suprug i otac, Bill Clinton.

Majka i kćer bave se temom ženska hrabrost, apsolviranu nakon sramote koju im je u Bijeloj kući priredio suprug i otac, Bill Clinton.

Bivša američka državna tajnica Hillary Clinton udružila se s kćeri Chelseom kako bi pripremile dokumentarnu seriju o njima dobro znanom osjećaju - hrabrosti. Točnije, prenijele su u drugi medij svoj (zajednički) prvijenac "Knjiga hrabrih žena", bestseler New York Timesa. U knjizi su detaljno obradile temu ženska hrabrost na primjeru izvanrednih žena u raznim poljima djelovanja, od Marie Curie u znanosti do Grete Thunberg u aktivizmu, a na kraju je postala predložak za istoimenu dokumentarnu seriju od osam epizoda koja se od prošlog tjedna prikazuje na Apple TV+.

Zašto im je tema dobro poznata? Dovoljno je prisjetiti se kroz što je Hillary Clinton prošla kao prva dama, tijekom predsjedničkog mandata svog supruga, Billa Clintona. Da, sjećamo se. Slučaj plave haljine Monice Lewinski, pokretanje opoziva protiv predsjednika Clintona, sramota koju je njegova supruga morala otrpjeti. Ništa lakše nije bilo ni njihovoj jedinici Chelsei. Evo što je bivša predsjednička kandidatkinja rekla za CNN o skandalu i dokumentarcu:

image

Chelsea i Hilary Clinton.

SHARON DOBSON/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"U mom privatnom životu ostanak u braku bio je stvarno hrabar, bila je to teška odluka. Trebalo je puno molitve, ali i savjetovanja. Danas mi je drago što sam to učinila. Ne žalim ni za čim. To je zbilja bilo hrabro tim više što su svi na svijetu imali mišljenje o tome što bih trebala napraviti".

Koautorica dokumentarca, danas majka troje djece, osvrnula se na to kako je doživjela život u Bijeloj kući kao prva kćer Amerike.

"Bila sam javna osoba od trenutka kada sam se rodila zbog izbora koje su moji roditelji donijeli i profesionalno i javno i politički. Dakle, od vremena kad sam bila djevojčica bila sam svjesna da ljudi imaju mišljenje o tome što bih trebala raditi i što je prikladno za mene da radim", izjavila je Chelsea Clinton. U međuvremenu se iskalila kao osoba, naučila je ne obazirati se na medijske repove svog oca i izgradila vlastiti svijet. A onda je s majkom napisala knjigu i pretočila je u dokumentarnu seriju, kako bi podučila i druge žene kako postati i ostati hrabre?

Linker
26. travanj 2024 09:55