Zajednički selfie

Feminnem i Alejuandro Buendija pobijedili na festivalu pa napravili fotografiju godine

Jubilarno 70. izdanje Zagrebačkog festivala privuklo je mnoge poznate glazbenike, u službenom dijelu natjecalo se 18 imena, a pobijedio je neobičan duet.

Pobjedu na ovogodišnjem, jubilarnom 70. Zagrebačkom festivalu odnijeli su Feminnem ft Alejuandro Buendija s pjesmom "Trending!" Pamela Ramljak, Neda Parmać, Nika Antolos i Saša Antić potpisnici su pobjedničke pjesme 70. po redu festivala. Svojim atraktivnim nastupom oduševili su prepunu dvoranu zagrebačkog HoB-a, a za vrijeme izvođenja pobjedničke pjesme na samom kraju izravnog prijenosa, u skladu s trendom, Alejuandro Buendija uslikao je selfie s djevojkama iz grupe Feminnem.

image

Selfie Feminem i Alejuandro Buendija

SAŠA ANTIĆ

"To je pjesma za koju smo nas tri napisale i tekst i glazbu, a onda se Saša savršeno uklopio sa svojim tekstom iz muške perspektive. Ne možemo bit ponosnije!“, rekle su djevojke iz grupe Feminnem. Alejuandro Buendija je dodao: „Pjesmu su cure napravile u jednu večer, a ja kad sam ju čuo, u sat vremena sam napisao svoj dio. Ključno je pronaći lik u pjesmi, onda se tekst sam napiše. Bitno je da je neka predstava!“.

Na impresivnu pozornicu festivala koji traje već 70 godina, prvi su zakoračili Alen Đuras i Zsa Zsa izvevši legendarne hitove Ive Robića "Ta tvoja ruka mala" iz 1953. i "Golubovi" iz 1964. Tako se Zagreb još jednom sjetio velikana čija je stota godišnjicu rođenja obilježena ovih dana.

image

Zsa Zsa i Alen Đuras

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Nakon otvorenja uslijedili su nastupi osamnaest ovogodišnjih izvođača: Gina, Saša Lozar, Elvis Sršen, Pravila Igre, Antonia Dora, Amir Kazić Leo, Marko Kutlić, Nikolina Tomljanović feat. Tonka, Ivan Ive Županović, Leteći Odred, Tedi Spalato, Mateo Pilat, The Splitters, Albina & Đana, Feminnem ft. Alejuandro Buendija, Neno Belan & Fiumens, Mia Dimšić i Lea Dekleva & Chord Company. Festivalskim orkestrom ravnao je Alan Bjelinski, a glazbenike je udružio Ante Gelo. Voditelji festivala bili su Iva Šulentić i Duško Ćurlić.

Na samom početku Nenadu Borgudanu, autoru i frontmenu benda Detour, uručeno je priznanje za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala "Nekad je bilo bolje". Nagradu mu je uručio direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec. Nagrada za najbolju pjesmu po izboru radijskih nakladnika (HURIN) pripala je Neni Belanu (autor glazbe) & Fiumensima te autoru teksta Nikši Sviličiću za pjesmu "Žuti semafor". Nagradu im je uručio Željko Švenda, predsjednik HURIN-a.

image

Gabi Novak

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Ovo jubilarno izdanje festivala uveličala i brojna velika imena, nekadašnji sudionici Zagrebačkog festivala, umjetnički ravnatelji i ljudi ključni za stvaranje pojma hrvatska glazba. Tako su na crvenoi tepih došli Gabi Novak, Tereza Kesovija, Mario Mihaljević, Tonči Huljić

Poseban trenutak večeri svakako je bila izvedba pjesama velikana Drage Diklića. Matija Cvek i Franka izveli su pjesme "Opet si plakala" i "Još samo večeras", a zatim i mogli bismo reći, Zagrebačkom festivalu najdražu - "Zagreb je najljepši grad" na kojoj im se pridružio Diklić, ovogodišnji dobitnik priznanja za poseban doprinos Zagrebačkom festivalu. "Ja sam jako zadovoljan, odličan festival. Imali smo i divne goste, zvijezde iz bogate povijesti festivala, ali čuli i budućnost hrvatske glazbe. Čestitam pobjednicima i pjesmi želim dug život u eteru", rekao je umjetnički ravnatelj festivala Branimir Mihaljević.

image

Nikolina Tomljanović i Antonia Matkovic Šerić

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Gina

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Mia Dimšić

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Marko Kutlić

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Gabi Novak

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Uršula Tolj

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Željko Bebek i supruga Ružica

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Albina i Djana

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Andrea Andrassy

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Pravila igre

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Feminem

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

The Splitters

TOMISLAV KRISTO CROPIX
Linker
19. travanj 2024 13:11