Poljubac nakon crkvenog obreda.

 ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
slavlja u 2022.

Britanski Vogue jednim od najljepših vjenčanja godine proglasio ono Hrvata i slavne glumice

Uz bok Jennifer Lopez i Bena Afflecka te Britney Spears i Sama Asgharija, nalaze se galerist Siniša Mačković iz Zaprešića i njegova mladenka Chloë Sevigny te model Nina Seničar iz Srbije sa suprugom Jayom Ellisom.

Uz bok Jennifer Lopez i Bena Afflecka te Britney Spears i Sama Asgharija, nalaze se galerist Siniša Mačković iz Zaprešića i njegova mladenka Chloë Sevigny te model Nina Seničar iz Srbije sa suprugom Jayom Ellisom.

Tradicionalni popis spektakularnih vjenčanja britanskog Voguea ove godine donosi značajno priznanje za dva para iz regije. Na prestižnoj listi od osam najljepših razmjena bračnih zavjeta prvi put su uvršteni mladoženja rođen u Hrvatskoj te mladenka podrijetlom iz Srbije.

Riječ je, naime, o Siniši Mačkoviću, njujorškom galeristu iz Zaprešića koji je u svibnju ove godine oženio holivudsku glumicu Chloë Sevigny. Mladenka iz regije čije je vjenčanje također privuklo pozornost modnog magazina je svojedobno najljepša Srpkinja, Nina Seničar. Uspješna manekenka i glumica iz Los Angelesa udala se u srpnju ove godine za holivudskog glumca Jaya Ellisa, zvijezdu filma "Tom Gun:Maverick" i serije HBO-a "Insecure".

Budući da su oba vjenčanja modno spektakularna, elegantna, organizirana baš po mjeri Voguea, navedena su kao primjer kako bi razmjena bračnih zavjeta slavnih trebala izgledati. Budući da liste najzanimljivijih vjenčanja trebaju obuhvatiti i primjere profinjenog ukusa, ali i situacije kad se ima, može i želi pokazati raskoš dok sveukupni dojam izaziva dvojake reakcije, na popisu britanskog modnog magazina našlo se i izuzetno raskošno vjenčanje Britney Spears te Sama Asgharija.

Krenimo redom, od dečka iz grada nadomak Zagrebu koji je postao holivudski zet. Kada se Siniša Mačković proslavio, otkrilo se da je u djetinjstvu s roditeljima i starijom sestrom napustio Zaprešić i odselio se u Australiju. Kasnije se zainteresirao za grafički dizajn, a nakon diplome preselio se u New York gdje je deset godina gradio karijeru u umjetničkim krugovima i postao direktor prestižne galerije Karma Art. S holivudskom glumicom Chloë Sevigny upoznala ga je 2018. zajednička prijateljica.

image

Vjenčanica hrvatske snahe Chloe Sevigny.

ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Na prvom susretu prije gotovo dvije godine samo smo zurili jedno u drugo. Ubrzo je naš odnos postao intenzivan i neopisivo sam sretna s njim. Siniša je divna osoba, dobar, pametan i iznimno pažljiv", otkrila je prije dvije godine slavna glumica. Prije dvije godine dobili su sinčića Vanju stoga bi Chloë Sevigny, kako je rekla, htjela da maleni nauči i hrvatski jezik.

"Voljela bih da naš sin jednog dana ima dadilju iz Hrvatske koja će s njim razgovarati na hrvatskom".

image

Chloe Sevigny i Siniša Mačković na vjenčanjuu Connecticutu.

ELDER ORDONEZ/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Njihovo vjenčanje posebna je priča. Prije dvije godine su, zbog pandemije, razmijenili burme na skromnom obredu u njujorškoj gradskoj vijećnici. Dakako, htjeli su prirediti nezaboravno svadbeno slavlje za prijatelje i članove obitelji, stoga su u svibnju sve ponovili. Crkveno vjenčanje održano je u mladenkinom rodnom gradu Darienu, a svadba je organizirana u prelijepoj, elegantnoj starinskoj vili iz 1912., Waveny House u Connecticutu. Dodatni razlog zbog kojeg su se našli na prestižnom popisu predivna je vjenčanica Chloë Sevigny s potpisom Glenna Martensa za Jean Paul Gaultiera. Poslije obreda u crkvi preodjenula se u jednako spektakularnu mini haljinu luksuznog španjolskog brenda Loewe. Kako su mladenci imali i after party, holivudska glumica je za tu priliku izabrala odijelo Caseyja Cadwalladera, kreativnog direktora kuće Mugler.

Vjenčanje manekenke i glumice Nine Seničar i holivudskog glumca Jaya Ellisa, održano je u Toscani. Dvaput su, zbog pandemije, odgađali vjenčanje, otkriva Vogue.

image

Jay Ellis sa suprugom Nina Senicar na gala večeri u Los Angelesu.

IMAGE PRESS AGENCY/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Treći put se, napokon, sve poklopilo kako su htjeli: petogodišnju vezu okrunili su na mjestu gdje su otišli na prvi zajednički odmor, villi Mangiacane, slikovitom imanju smještenom među vinogradima i maslinicima San Casciana u Toskani. Kako su 2019. dobili kćer Noru Grace, malena je s posebnim uzbuđenjem doživjela mamino i tatino vjenčanje. Mladenci su bili modno usklađeni u kreacijama Dolce & Gabbana: manekenka i voditeljica bila je u vjenčanici kojom je modni dvojac nadmašio sam sebe, dok je mladoženja je nosio bordo smoking s upečatljivim reverima.

"Bilo je nevjerojatno. Nakon svega što smo prošli tijekom pandemije, okupiti preko 190 ljudi na tri dana u Toskani i slaviti bilo je nestvarno," rekao je Jay Ellis.

Britanski Vogue na svoj popis uvrstio je još svadbeno slavlje Jennifer Lopez i Bena Afflecka, vjenčanje Nicole Peltz i Brooklyna Beckhama, top modela Nore Attal i filmskog snimatelja Victora Bastidasa, Kourtney Kardashian i Travisa Barkera, Britney Spears i Sama Asgharija, te engleske glumice Pixie Lott i manekena Olivera Cheshirea.

Linker
28. travanj 2024 19:16