Bob Odenkirk

 DIA DIPASUPIL/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
šokirao se

Zvijezda serije "Breaking Bad" iznenadio se saznanjem da ima plave krvi

Bob Odenkirk gotovao je u emisiji "Finding Your Roots" i nemalo se šokirao kada se pokazalo se da je u srodstvu plemića povezanog s britanskom kraljevskom obitelji i da je u daleki rođak britanskog kralja.

Bob Odenkirk gotovao je u emisiji "Finding Your Roots" i nemalo se šokirao kada se pokazalo se da je u srodstvu plemića povezanog s britanskom kraljevskom obitelji i da je u daleki rođak britanskog kralja.

Američki glumac Bob Odenkirk, najpoznatiji po ulozi u hit seriji "Breaking Bad" nemalo se iznenadio doznavši da se u njegovom obiteljskom stablu nalazi plemić povezan s britanskom kraljevskom obitelji. Jedva je povjerovao u to što čuje i kad mu je voditelj i izvršni producent emisije "Finding Your Roots", Henry Louis Gates, Jr., polako ponovio da su u showu došli do zapanjujućeg otkrića.

Riječ je o američkoj inačici britanske emisije "Who Do You Think You Are" koja prati istraživanje podrijetla slavnih osoba. Dosad je u britanskom i američkom showu bilo svakojakih otkrića. Primjerice, književnica J.K Rowling bila je zapanjena saznanjem da potječe iz duge loze samohranih majki: njezina prabaka Lizzie, praprabaka Salomé te njezina prapraprabaka Christine uspješno su odgajale svoju djecu bez očeva. S druge strane, američka glumica Valerie Bertinelli, zvijezda serije "Hot in Cleveland", šokirala se zbog otkrića da je njezin djed po ocu, Nazzareno Bertinelli, ostavio u Italiji suprugu Domenicu Cellerani tjedan dana poslije njihovog vjenčanja, 1922. emigrirao u Ameriku i ondje osnovao novu obitelj.

Što je o svom podrijetlu doznao 61-godišnji glumac poznat po ulozi odvjetnika Saula Goodmana u seriji "Breaking Bad" i spin-offu serije, "Better Call Saul"? Ostao je bez riječi saznavši da je daleki rođak kralja Charlesa III.

image

Bob Odenkirk daleki je rođak kralja Charlesa

DIA DIPASUPIL/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

"Ja sam Amerikanac. Nisam monarhist. Ne vjerujem u to", ispalio je Bob Odenkirk čim mu je rečeno da u dvorcu Windsor ima daleku rodbinu. Njegovo obiteljsko stablo pratilo se unatrag pet generacija, gdje je otkriveno da on i članovi britanske monarhije imaju istog rođaka. Riječ je o njegovom petom pradjedu Friedrichu Carlu Steinholzu, nezakonitom sinu vojvode od Plona. Zahvaljujući toj obiteljskog vezi, Bob Odenkirk i britanski kralj Charles rođaci su u 11. koljenu, prenosi Sky News.

"Osjećam se čudno. Razumijem zašto se društvo ranije gradilo oko monarha, ali mislim da su stvari došle na bolje mjesto s demokracijom" rekao je glumac. Bob Odenkirk rođen je u Illinoisu u mnogočlanoj obitelji skromnog imovinskog stanja. Ima šestero braće i sestara. Njihov otac Walter Henry Odenkirk radio je u tiskari, dok je majka Barbara bila domaćica. Uz to, izjašnjavali su se kao katolici njemačkog i irskog podrijetla dok je britanski monarh ujedno poglavar Anglikanske crkve. Kad su ga u emisiji u šali upitali hoće li kontaktirati svoju daleku obitelj, glumac je najprije odmahnuo rukom. "Možda ću se predomisliti o tome, iako je sve to suludo!”, zaključio je.

Linker
29. travanj 2024 12:40