tužan dan

VIDEO Voditelji u crnini: Kako je vijest o kraljičinoj smrti objavljena na televizijama

Skoro svi voditelji bili su odjeveni u crno, a čitava Engleska također ‘zavijena‘ je u crno nakon vijesti o smrti kraljice

Emotivni televizijski voditelji jučer su pokušavali suspregnuti suze kada su objavljivali vijest da je kraljica Elizabeta II. umrla u Balmoralu.

‘‘Kraljica je umrla... Bila je monarh s najdužim stažem u britanskoj povijesti i najstarija šefica države na svijetu. Njezin najstariji sin i nasljednik Charles, bivši princ od Walesa, sada je kralj‘‘.

Kraljevska reporterka Skya Rhiannon Mills dodala je: ‘‘Ovo će očito biti tužna vijest za kraljevsku obitelj i milijune ljudi diljem Ujedinjenog Kraljevstva i diljem svijeta‘‘.

Na Sky Newsu, Dermot Murnaghan je rekao: ‘‘Imamo vrlo važne vijesti. Buckinghamska palača upravo je objavila da je preminulo njezino veličanstvo, kraljica Elizabeta II. Imala je 96 godina."

Matt Frei s Channela 4 rekao je: ‘‘Ona je majka nacije‘‘.

‘‘Nikada prije nismo imali novog premijera i novog monarha u jednom tjednu.‘‘

Skoro svi voditelji bili su odjeveni u crno, a čitava Engleska također ‘zavijena‘ je u crno nakon vijesti o smrti kraljice.

‘‘96-godišnju šeficu države, britansku vladaricu s najdužim stažom‘‘ od prošle godine pratili su zdravstveni problemi zbog kojih nije mogla hodati i stajati.

Zabrinutost za kraljicu počela je ranije tijekom dana kad je Buckinghamska palača službeno objavila da su liječnici ‘zabrinuti‘ za njeno zdravlje i preporučili da ostane pod liječničkim nadzorom u dvorcu Balmoral.

Njezina ‘uža obitelj‘ bila je obaviještena, otkrila je Buckinghamska palača, uključujući njezinog nasljednika, princa od Walesa, i njegovu suprugu Camillu, vojvotkinju od Cornwalla, koji su požurili do njezine postelje iz svog škotskog doma Birkhalla - oko 10 milja od Balmorala.

Kraljica je bila u godini platinastog jubileja, kojom je obilježeno 70 godina otkako je 1952. naslijedila svog oca, kralja Georgea VI.

Linker
17. travanj 2024 16:43