duga borba s rakom

Umrla Olivia Newton-John

Nakon 30 godina borbe s rakom dojke, preminula je Olivia Newton-John, australska glumica i kantautorica. Imala je 73 godine.

Njezin predstavnik za medije potvrdio je tužnu vijest, rekavši da je Olivia "mirno umrla na svom ranču u južnoj Kaliforniji u ponedjeljak ujutro, okružena obitelji i prijateljima".

Potom se Olivijin suprug John Easterling oprostio od nje na Facebooku.

"Jutros je mirno preminula na svom ranču u južnoj Kaliforniji, okružena obitelji i prijateljima. Molimo sve da poštuju privatnost obitelji u ovom vrlo teškom trenutku", započeo je.

"Olivia je bila simbol trijumfa i nade više od 30 godina tijekom kojih je dijelila svoju borbu s rakom dojke", dodao je i nastavio da će zaklada koja nosi njeno ime, a koja je osnovana za istraživanje biljnih lijekova kao tretmana za karcinom, nastaviti s radom.

"Umjesto cvijeća, obitelj moli da se sve donacije u njezin spomen uplate Zakladi Olivie Newton-John. Iza Olivije ostaju suprug John Easterling; kći Chloe Lattanzi; sestra Sarah Newton-John; brat Toby Newton-John; nećaci i nećakinje Tottie, Fiona i Brett Goldsmith; Emerson, Charlie, Zac, Jeremy, Randall i Pierz Newton-John; Jude Newton-Stock, Layla Lee; Kira i Tasha Edelstein; i Brin i Valerie Hall", istaknuo je.

Od raka dojke ova je hrabra multitalentirana žena oboljela kad je imala 43 godine. Tada se uspješno izliječila, da bi joj se rak vratio 2012. Drugo liječenje željela je provesti u miru i daleko od medijskih napisa te se činilo da se uspješno oporavila. Krajem 2017. godine saznala je da joj se vratio rak dojke i da je čeka i treća borba.

image

Olivia Newton-John i John Travolta

IFA FILM/UNITED ARCHIVES/PROFIMEDIA

Olivia se proslavila 1978. godine ulogom Sandy Olsson u filmu Briljantin u kojem (u duetu s Johnom Travoltom) pjeva “You’re The One That I Want”.

Tijekom karijere, osvojila je deset američkih glazbenih nagrada, zaradila nominaciju za Zlatni globus za svoju izvedbu u Briljantinu te osvojila četiri nagrade Grammy. Godine 1979. kraljica Elizabeta II imenovala ju je časnicom Reda Britanskog Carstva, a 1981. dobila je zvijezdu na Hollywood Walk of Fame.

Linker
16. travanj 2024 23:59